El Gremi d'Hostaleria es compromet a reduir el volum de residus del sector

L'hostaleria genera el 50% de residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a l'Estat

Societat, Economia

El Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental va celebrar un acte dimecres a Can Palots
El Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental va celebrar un acte dimecres a Can Palots

El sector de l'hostaleria i la restauració és un gran generador de residus, sobretot de brics, cartró, vidre i embalatges. De fet, es calcula que el sector genera un 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l'Estat, de manera que el compromís de restauradors i distribuïdors és clau per aconseguir els objectius de reciclatge que marca la Unió Europea per als pròxims anys.

Per això, el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, juntament amb les principals empreses productores i distribuïdores del sector, s'han compromès a reduir els residus que generen en el seu dia a dia i a avançar cap a un model més sostenible.

Dimecres, al Teatre Can Palots de Canovelles, restauradors, productors i distribuidors van fer una signatura pública del document que els compromet a treballar en aquest sentit.

La idea va sorgir d'uns pactes inicials amb els proveïdors per mirar de contaminar menys i reciclar més, fins al punt que ara, tots els sectors implicats, s'han compromès a produir menys residus amb iniciatives com comprar a granel o, en el cas de productes envasats, que tinguin el mínim d'embalatge possible i que sigui reciclable.

Edicions locals