Granollers promou el turisme de proximitat amb un perfil d'Instagram i vídeos de la ciutat

La iniciativa, desenvolupada entre l'Ajuntament i el sector turístic de la ciutat, s'afegeix a les millores de posicionament web dels darrers mesos

Economia

Granollers promou el turisme de proximitat amb un perfil d'Instagram i vídeos de la ciutat
Granollers promou el turisme de proximitat amb un perfil d'Instagram i vídeos de la ciutat

Granollers ha iniciat una campanya per promoure el turisme de proximitat amb un perfil d’Instagram de turisme i diversos vídeos de la ciutat. La campanya promou el patrimoni, la cultura i l’oferta gastronòmica, hotelera i comercial de Granollers. Aquesta és una més de les actuacions que s’han fet els darrers mesos per promoure el turisme de proximitat, a les quals s’han destinat uns 55.000 euros amb l’objectiu de “millorar el posicionament de la ciutat, augmentar l’ocupació hotelera i incrementar la despesa diària dels turistes en comerços i equipaments”, explicava la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez. De fet, es tracta d’una de les actuacions del pla de mesures socioeconòmiques per pal·liar els efectes de la Covid-19 aprovat pel ple de l’Ajuntament l’any passat.

Instagram i vídeo

Entre les novetats de la campanya, destaca el nou perfil a Instagram de Visit Granollers (@visitgranollers). Instagram serà a partir d’ara la xarxa oficial de promoció turística de Granollers, ja que actualment es considera la xarxa més influent en temes relacionats amb els viatges i el turisme. En aquest perfil s’hi compartiran fotografies i vídeos de tot el que es pot veure i descobrir a la ciutat.

Paral·lelament, també s’ha editat un vídeo de promoció, d’un minut i mig, en què famílies, parelles, amics, treballadors i empresaris passegen pels llocs més emblemàtics de Granollers. El vídeo se segmenta també en petites peces per focalitzar el tipus de visitants que es busca en cada moment, i alhora promou l'oferta gastronòmica, hotelera i comercial de la ciutat, el patrimoni i la cultura, així com la proximitat a Barcelona, la costa o el Montseny.
 

Millor posicionament web

La campanya, desenvolupada en col·laboració amb l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental (HVO) i amb l’assessorament de l’empresa Aqa Consulting, s’adreça al turisme familiar, cultural i de negocis procedent de Catalunya, la resta de l’Estat i el sud de França. Durant l’últim any, s’ha fet publicitat a través de xarxes socials i mitjans de comunicació especialitzats i s’han dut a terme accions per millorar el posicionament del web de turisme i dels recursos i activitats vinculades.

També s’han proporcionat als hotels uns adhesius amb codis QR que enllacen amb el web visitgranollers.com, on hi ha continguts d’interès per als visitants, des d’informacions pràctiques fins a propostes de visites, rutes i itineraris per descobrir la ciutat, l’entorn proper, excursions fora de la ciutat, oferta d’allotjament i restaurants, agenda d’activitats i un bloc amb articles suggeridors.

Sílvia Brunet, presidenta d’Hotels Vallès Oriental, remarcava que “és important fer promoció turística de la ciutat més enllà dels visitants que vénen per negocis o esports, i fer-ho amb la denominació visit, que és la que utilitzen la majoria de ciutats”.

Cruïlla de camins

L’alcalde Mayoral, per la seva banda, valorava la col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament i el sector turístic de la ciutat. “Estem desenvolupant una estratègia compartida, que és el que cal fer en moments difícils”, deia. També destacava el gran potencial que suposa per a Granollers ser una “cruïlla de camins”. “Aquesta és una ciutat atractiva; hi ha molts motius per venir a Granollers més enllà del turisme, i és que hi passen moltes coses al mateix temps”, deia l’alcalde. “Hem de ser atractius en l’àmbit industrial, esportiu o com a ciutat de serveis”, deia.

Edicions locals