La 5a Escola d'Estiu de la CUP se celebrarà a Granollers al setembre

Roca Umbert ha estat l'espai triat per l'organització per celebrar-hi, el 4 i 5 de setembre, unes 25 taules polítiques

Política

La 5a Escola d'Estiu de la CUP se celebrarà a Granollers al setembre
La 5a Escola d'Estiu de la CUP se celebrarà a Granollers al setembre

Els dies 4 i 5 de setembre tindrà lloc a Roca Umbert la 5a Escola d’Estiu de la CUP, dues jornades que tenen com a objectiu “generar espais de debat, anàlisi i reflexió de qualitat sobre temes que enforteixen el projecte polític” de la CUP. Les inscripcions per participar-hi, tant per a militant de l’organització com per a no militants, ja estan obertes.

Segons assenyala la formació, l’escola d’estiu d’enguany –amb el lema Lalegria que no cedeix– servirà per “dotar-se d’eines que permetin afrontar el repte de generar nous horitzons de superació del capitalisme, des del socialisme, el feminisme, l’ecologisme i la independència dels Països Catalans”.

Les sessions comptaran amb la intervenció de més de 70 ponents en 24 taules rodones, que abordaran des del model econòmic fins a la Unió Europea fins al model d’organització política, passant per l’ecologisme, la llengua, el feminisme, la unitat popular o la construcció nacional entre d’altres. Entre els ponents, a més d’activistes, experts i docents en diverses matèries, hi haurà el reconegut periodista Asad Haider i l’expresidenta del Parlament grec Zoe Konstantopouplou.

Sessions de cineclub

Entre les activitats paral·leles, hi haurà un espai d’aprenentatge per als més petits mitjançant el joc i la cultura, amb activitat pròpia pels majors de tres anys i ludoteca per a totes les edats; concerts dissabte al vespre, i dues sessions de cinefòrum, dissabte i diumenge a les 16 h.

Serà amb la projecció d’El año del descubrimiento, sobre el desmantellament industrial i l’impacte de grans conflictes laborals –seguida d’un debat amb el guionista del documental i membre del sindicat Adela, Raúl Liarte, moderat per l’advocat laboralista i exdiputat Vidal Aragonès–, i White Riot, sobre la història del moviment Rock Against Racism a l’Anglaterra de finals dels 70 –seguit d’un debat sobre la cultura com a element polític generador de comunitat–.

Edicions locals