Xerrada de CCOO per informar del nou acord de les pensions

A Granollers, l'assemblea informativa tindrà lloc aquest dimecres a les 17.30 h al Cinema Edison

Economia

Imatge de l'assemblea informativa sobre les pensions a Mataró, aquesta setmana
Imatge de l'assemblea informativa sobre les pensions a Mataró, aquesta setmana

El passat 1 de juliol, el Govern espanyol va arribar a un acord amb els principals sindicats i patronals per assegurar el futur del sistema públic de pensions, un acord que aborda la suficiència, la sostenibilitat i el reforçament de les pensions públiques a l'Estat.

L’acord recull la derogació de la reforma de pensions del PP de l’any 2013 i aniquila el factor de sostenibilitat, que significava una reducció directa de les pensions. En canvi, s'assegura la revaloració de les pensions amb l'IPC, i destinarà anualment un 2 %del PIB a pensions mitjançant els pressupostos generals de l'Estat, garantint d'aquesta manera una part del finançament addicional que necessitarà el sistema fins al 2050.

També hi ha una bateria de mesures en què es reconeixen nous drets, com l'equiparació de les pensions de viduïtat de les parelles de fet, l'extensió del dret de cotització per a tots els programes de formació i la millora dels convenis especials per a persones treballadores de les cures i persones dependents, entre d'altres.

Assemblea informativa

Per explicar les novetats sobre l'acord de pensions, CCOO està organitzant assemblees informatives al territori obertes a tothom. Al Vallès Oriental se'n faran dues aquest dimecres, 21 de juliol. Seran a Mollet del Vallès –Centre Cultural La Marineta, 10 h– i a Granollers –Cinema Edison, 17.30 h–.

A l’assemblea intervindran Xavier Hernández, secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona; Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya; i Gonzalo Plata, secretari general de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona.

 

Edicions locals