L'OPAE estudia les condicions d'urbanització, mobilitat i accessibilitat dels polígons

Entre d'altres, Granollers reforçarà la fibra òptica i les Franqueses preveu instal·lar videovigilància

Economia

L'OPAE estudia les condicions d'urbanització, mobilitat i accessibilitat dels polígons
L'OPAE estudia les condicions d'urbanització, mobilitat i accessibilitat dels polígons

L'Observatori dels Polígons d'Activitat Econòmica del Vallès Oriental (OPAE) ha fet una anàlisi dels plans i programes d'actuació previstos als 126 polígons del Vallès Oriental en matèria d'urbanització, accessibilitat i mobilitat.

El treball forma part d'un dels principals projectes impulsats enguany pel Consell Comarcal i la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) –formada per sindicats, patronals i administracions locals– en matèria de polígons.

Les 196 actuacions i línies estratègiques recollides parteixen de tots els plans i programes que afecten de manera directa o indirecta els polígons vallesans, siguin d'àmbit local o supramunicipal.

A Granollers, per exemple, destaquen les millores d'urbanització i accessibilitat als polígons i plans de mobilitat específics al Coll de la Manya i Font del Ràdium. També es preveuen millores en la mobilitat a peu i en transport públic, impulsar plans de mobilitat als polígons i empreses i millorar les connexions ferroviàries amb els polígons, així com millorar les infraestructures i la instal·lació de fibra òptica.

Entre les actuacions previstes a les Franqueses, destaquen la implementació de sistemes de videovigilància per millorar la seguretat i l'aplicació de millores als sectors més estratègics i innovadors.

L'estudi neix a partir de les línies de treball de la TVOA i del llegat del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l'Ocupació 2018-2025, amb l'objectiu de consolidar el Vallès Oriental com a pol industrial de referència, reindustrialitzar la comarca, enfortir i fixar l'activitat industrial existent i generar les condicions territorials per impulsar-la.

Edicions locals