Correus instal·la màquines autoservei a les oficines per dipositar-hi paquets

L'oficina de Granollers és una de les 5 de tot Catalunya que ja tenen aquest servei en funcionament

Economia

Correus instal·la màquines autoservei a les oficines per dipositar-hi paquets
Correus instal·la màquines autoservei a les oficines per dipositar-hi paquets

Correus està instal·lant màquines autoservei a les seves oficines per dipositar-hi paquets. La previsió és instal·lar 70 dispositius en oficines de tot l'Estat, dels quals ja n'hi ha una quarantena d'operatius. D'aquests, 5 són a Catalunya, i l'oficina de Granollers és una de les que ja té aquesta màquina en funcionament.

Els dispositius consten de dos elements: un quiosc que permet pesar el paquet en la balança annexa, calcular el preu corresponent, seleccionar el tipus d'enviament segons el termini desitjat, fer el pagament i generar l'etiqueta identificativa de l'enviament; i un dropbox o bústia que s'obre per dipositar-hi el paquet, prèvia lectura del codi de l'enviament.

Aquest sistema permet que els clients dipositin i paguin els seus enviaments de paquets de manera senzilla i que puguin accedir al servei les 24 hores del dia cada dia de la setmana. En la majoria de casos, els dispositius estan situats en una àrea diferenciada i accessible a l'entrada de les oficines, encara que estiguin tancades.

Seguint la informació indicada a la pantalla del dispositiu, el client pot fer l'operació per si mateix, de manera molt senzilla. El primer és col·locar el paquet en la balança per obtenir el pes i calcular el preu corresponent. Després es tria el tipus d'enviament preferit en funció de la seva necessitat i les opcions disponibles. A continuació, s'enregistren les dades del remitent i el destinatari, a més de l'adreça de facturació si es desitja, i es procedeix al pagament mitjançant targeta bancària.

La màquina expedeix una etiqueta identificativa de l'enviament amb totes les dades necessàries, que cal enganxar en una zona visible del paquet. Finalment, cal passar aquest codi pel lector de la bústia, obrir-la per dipositar el paquet i tancar-la per completar el lliurament.

L'operativa està disponible en diversos idiomes i, si el client ho desitja, pot deixar registrades les seves dades per agilitzar el procés en els següents enviaments. A més, Correus treballa per ampliar el servei a més productes i aviat es permetrà que els clients puguin utilitzar aquestes màquines autoservei per fer els seus enviaments de logística inversa, sobretot les devolucions de compres en línia.

Edicions locals