Colomé ultima un acord amb el PSC per incorporar-lo de nou al govern

Junts per les Franqueses (JxLF) i el PSC van governar plegats de 2016 a 2020, fins que el setembre de l'any passat van trencar el pacte

Política

Colomé ultima un acord amb el PSC per incorporar-lo de nou al govern
Colomé ultima un acord amb el PSC per incorporar-lo de nou al govern

El govern en minoria de JxLF (amb 6 regidors) està ultimant un acord de govern amb el PSC (amb 5) per garantir-se de nou la majoria al ple municipal. Tots dos partits ja havien governat plegats fins al setembre de l'any passat, quan, "per petits detalls acumulats al llarg de molt temps", el pacte es va trencar i JxLF va quedar en minoria.

El pacte amb el PSC de Juan Antonio Corchado es va firmar per primer cop durant el mandat 2015-2019, i es va reeditar després de les eleccions municipals del 2019, fins al setembre de l'any passat. Durant aquests anys van treballar plegats, i, malgrat les diferències en l'àmbit de país, "sempre hem intentat mantenir el cap fred i tirar endavant un govern que ha permès engegar molts projectes per avançar com a municipi", deia Colomé el setembre passat.

Amb tot, les diferències internes entre els dos grups municipals van propiciar el trencament la tardor passada. JxLF, amb 6 regidors, passava a governar en minoria, mentre que els 5 regidors socialistes passaven a l'oposició juntament amb els 3 d'IEC, 2 de Cs, i 1 de Sal-CUP.

Ara, però, la necessitat de negociar els pressupostos del 2021 amb altres grups ha acostat de nou els dos principals partits de l'arc municipal, que sumen 11 regidors dels 17 que té el ple. A més, durant aquests mesos també s'ha produït la renúncia de Juan Antonio Corchado, qui havia estat cap de llista del PSC i primer tinent d'alcalde.

Segons ha pogut saber SomlesFranqueses, aquests dies s'estan acabant de tancar les negociacions per reeditar el pacte, i la previsió és que l'acord es pugui formalitzar la setmana que ve, just abans del ple de pressupostos, previst per dijous al vespre.

Edicions locals