JxLF i PSC, junts de nou a l'equip de govern de les Franqueses

Els dos grups asseguren que les Franqueses serà "la màxima prioritat" i que un govern estable "permetrà avançar com a municipi"

Política

Francesc Colomé (JxLF) i Marta Reche (PSC), aquest dijous
Francesc Colomé (JxLF) i Marta Reche (PSC), aquest dijous

Junts per les Franqueses (JxLF) i el PSC han formalitzat, aquest dijous, el pacte que donarà majoria i estabilitat al govern municipal. Totes dues formacions ja havien governat juntes entre 2016 i 2020, fins que el setembre de l'any passat, a les portes de la presentació del Pla d'Actuació Municipal, van donar per trencat el pacte.

"Aquests mesos ens han servit per replantejar-nos allò que no havíem fet bé", deia l'alcalde, Francesc Colomé. "Hem parlat amb tots els grups municipals, i hem constatat que amb alguns el model de municipi és molt diferent del nostre". "Amb el PSC, en canvi, hem vist que hi ha més coses que ens acosten que no pas que ens separen, deixant de banda les qüestions de país".

Colomé insistia en la idea que l'objectiu del pacte és "avançar com a municipi". "Fins ara ja ho fèiem, més lentament, però ara li donarem un impuls", deia l'alcalde, i concloïa: "Un govern estable permetrà impulsar projectes de futur en l'àmbit urbanístic, social i del medi ambient, les tres prioritats que ens hem marcat".

"Consens constant"

Per part del PSC, Marta Reche assegurava que "avui les Franqueses comença a caminar de nou, amb les idees clares i el compromís de treballar pel municipi". També afirmava que fins ara el municipi ha estat "paralitzat", i que cal aquest "nou impuls" per tirar endavant projectes com el nou pavelló, la comissaria, la residència de Bellavista i el centre de dia, així com càmeres de seguretat a la via pública, el gimnàs de l'escola Joan Sanpera o suport en material escolar a les famílies per d'aquí a dos cursos.

"Els cinc pobles mereixen un govern fort i estable, que posi els interessos del municipi per damunt de tot", deia Reche. "Comença una nova etapa des del diàleg i el consens constant; tenim molta feina a fer".

Comissió de seguiment

D'acord amb el pacte, el cartipàs municipal canviarà. El fins ara portaveu municipal del PSC, José Antonio Aguilera, serà el primer tinent d'alcalde. També hi haurà una comissió de control que avaluarà, cada tres mesos, el funcionament de l'acord, i s'establirà un calendari d'actuacions per anar desenvolupant el centenar d'accions previstes del Pla d'Actuació Municipal.

En el ple d'aquest mateix dijous (20 h), els dos partits –i previsiblement també Ciutadans–, donaran llum verda als pressupostos municipals per al 2021.

Edicions locals