Més d'una dècada d''Ordre i aventura'

Mishima, que l'any passat va celebrar un quart de segle dalt dels escenaris, defensarà el seu potent directe al Parc Firal

Cultura

Més d'una dècada d''Ordre i aventura'
Més d'una dècada d''Ordre i aventura' | Mishima

Montse Eras

A inicis de l'any passat, en època encara prepandèmica, Mishima va presentar el seu darrer treball, Ara i aquí, al Teatre Auditori de Granollers. El disc, estrenat el 2019 i enregistrat en directe a la sala Apolo de Barcelona, servia per celebrar el 20è aniversari de la formació de pop-rock, liderada per David Carabén, cantant i guitarra, i amb Marc Lloret als teclats, Dani Vega a la guitarra, Xavi Caparrós al baix i Alfons Serra a la bateria. Just un any abans també havien triat la sala Nau B1 per dur-hi Ara i res.

Aquesta festa major hi tornaran, aquest cop a l'aire lliure i a l'espai amb més aforament de tots els previstos. La gira d'Ara i aquí encara té vigència i, sens dubte, hi sonaran molts dels temes d'Ordre i aventura, del qual aquest 2021, 11 anys després del primer concert de la gira de l'àlbum, n'han publicat la versió en directe. Tot torna a començar, L'olor de la nit, Tornaràs a tremolar i Guspira, estel o carícia no faltaran en la nit de dissabte de festa major.

La discografia de Mishima va començar el 2000 amb l'àlbum Lipstick Traces i va seguir tres anys més tard amb The fall of public man. Altres àlbums del grup són Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005) –el primer disc íntegrament en català que li va suposar un important èxit de públic i el reconeixement de la crítica–, Set tota la vida (2007), Palau (2011), L'amor feliç (2012), L'ànsia que cura (2014) i Ara i res (2017), considerat el millor disc pop-rock en català als premis Enderrock el mateix any que es va estrenar. Mishima ha estat guanyador dels guardons ARC –Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers– en dues ocasions. La primera vegada el 2014, a la categoria de millor gira per festivals, i la segona el 2015, a millor gira per sales de Catalunya. Després de més de dues dècades, la fórmula Mishima –un directe contundent, unes melodies treballades i unes lletres poètiques– continua enganxant i, com diu la cançó, qui n'ha begut en tindrà set tota la vida.

Horari

Mishima, dissabte 28 23 h. Parc Firal

Edicions locals