Dolores Entertainment, de Granollers, llança al mercat el videojoc Indigo 7

L'empresa granollerina, amb seu a Roca Umbert, treu quatre o cinc videojocs al mercat internacional cada any, però aquest ha estat el més elaborat

Economia

Daniel Navarro, responsable de Dolores Entertainment, de Granollers
Daniel Navarro, responsable de Dolores Entertainment, de Granollers

Coincidint amb l'arribada de l'estiu, l'empresa granollerina Dolores Entertainment ha llençat al mercat internacional el seu joc més elaborat, Indigo 7, desenvolupat durant dos anys a les oficines que la firma té a Roca Umbert i a Roma. "L'Indigo 7 és un joc de puzles de colors basat en un joc dels anys 90, Seven Colors, en què havies de conquerir terrenys amb molta estratègia", explica Daniel Navarro, programador de Dolores Entertainment. "La mecànica inicial és semblant, però molt més pensat de cara a la competició; aquí poden jugar fins a 4 persones a la vegada i és molt més ràpid i dinàmic".

El joc explica la història del Nathan i la seva banda de música, que marxen de vacances després que el protagonista hagi estat abandonat per la seva xicota. Per refer-se, amb el suport dels amics i la música, els personatges es veuen embolicats en una batalla de bandes. "El gruix del videojoc és la història que expliquem, que està molt treballada", explica Navarro. "Per això hem trigat dos anys a desenvolupar-lo en comptes dels cinc mesos habituals, entre plantejar i dibuixar els personatges, trobar els actors que hi posessin veu...".

La història està explicada en 32 capítols i narrats en un còmic interactiu, i entremig hi ha la part de joc més activa. A la sala de màquines de Dolores Entertainment, el Daniel s'ha encarregat del disseny de les mecàniques, la història, els personatges i la programació, i l'Steven de la part artística. Després, han encarregat a altres professionals els serveis de música, efectes de so i traduccions, i com a novetat a l'Indigo 7, el doblatge per part d'actors professionals dels Estats Units i el Canadà. De moment, aquest juliol s'ha publicat la versió digital del joc a les botigues de les principals plataformes –Play- Station, Xbox i Nintendo Switch–, i a partir del 9 d'agost ja es podrà trobar la primera edició física del producte.

Deu anys fent videojocs

La firma granollerina ha celebrat 10 anys en aquest sector tan competitiu, no sense dificultats per fer-se un lloc en el mercat internacional. De fet, cada any treu entre quatre i cinc videojocs al mercat, tant propis com de tercers, ja que també distribueix per a terceres empreses. "Hi ha empreses que tenen desenvolupats jocs per PC que contacten amb nosaltres perquè puguem adaptar-los per a consoles i distribuir els jocs a escala mundial", explica.

El mercat asiàtic, especial i diferenciat

Normalment, la firma treu els seus videojocs al mercat al mateix moment als mercats europeu, americà i asiàtic. En aquest cas, però, el llançament al Japó es farà esperar fins a començaments de l'any que ve, perquè "per al mercat asiàtic hem preparat una edició molt especial, amb un doblatge al japonès molt acurat i amb acompanyaments musicals i vocals que enregistren ara dues bandes japoneses", explica Navarro.

El mercat asiàtic representa un 20% de les vendes de la firma, i "per això volem afinar més el producte i adaptar-lo a la seva estètica perquè sigui més ben acceptat". Actualment, Dolores Entertainment ja ha publicat una dotzena de jocs per als mercats japonès i xinès, uns mercats als quals "és molt difícil accedir-hi al començament", diu Navarro.

Edicions locals