L'Hospital Veterinari Lauro creix i s'especialitza en un nou local

El centre, traslladat ara a les Franqueses, s'ha afegit a la xarxa AniCura ha incorporat un TAC i una ressonància

Economia

La masia de ca l'Arabia, al polígon Congost de Corró d'Avall, acull ara l'Hospital Veterinari Lauro
La masia de ca l'Arabia, al polígon Congost de Corró d'Avall, acull ara l'Hospital Veterinari Lauro

Després de més de 25 anys al mateix local del carrer Jaume Corbera de Granollers, l'Hospital Veterinari Lauro s'ha traslladat i ha ampliat les seves instal·lacions. L'hospital té ara la seva seu al Camí Antic de Vic de les Franqueses, a la històrica masia de Ca l'Arabia. El canvi ha suposat doblar la superfície interior, fins als 500 metres quadrats, i afegir-ne uns 300 més de pati que s'adequaran per a l'espera de gossos abans d'entrar a la consulta.

També ha permès millorar l'atenció als clients i els animals i especialitzar més els serveis del centre. "Hem passat de 3 a 5 consultes, d'1 a 2 quiròfans i hem ampliat la sala per als preoperatoris", diu la directora, Núria López. També ha augmentat la capacitat de la recepció i, sobretot, fer un salt endavant important en medicina felina, amb "una àrea d'especialització per a gats, amb una consulta, un espai d'hospitalització i una sala d'espera pròpies".

De fet, diu López, ara es distingeixen fins a cinc àrees d'hospitalització diferents, de manera que es poden atendre més còmodament les diverses especialitats del centre: traumatologia, oftalmologia, neurologia, cardiologia, dermatologia o oncologia, entre d'altres.

Pel que fa a l'equip, l'Hospital també ha passat de 19 treballadors a 28 entre veterinaris, auxiliars i personal de recepció. "Això permetrà especialitzar-nos molt més", insisteix López, qui apunta que el centre també fa de suport a altres clíniques veterinàries de la comarca. "Molts centres ens deriven els seus clients per fer determinades proves o per atendre urgències fora dels horaris habituals, i després tornen als seus veterinaris de referència".

A banda de gats i gossos, el centre també és la referència a la comarca en l'atenció d'animals infecciosos i exòtics, des de tortugues o fures fins a hàmsters o ocells, entre d'altres.

El canvi d'instal·lacions també coincideix amb l'adhesió de l'hospital veterinari a la xarxa AniCura, un grup que "ofereix suport constant i que s'adiu molt a la filosofia que tenim al Lauro": cuidar molt el client, la professionalitat dels serveis i l'ús de les millors tecnologies per als diagnòstics. En aquest sentit, "formar part de la xarxa ens ha permès invertir i incorporar nous aparells de diagnòstic per a la imatge, com un TAC i una ressonància, que era el que ens faltava", diu López, qui recorda que el centre està sempre obert per atendre urgències, "les 24 del dia els 365 dies de l'any".

Edicions locals