Més de 700 persones participaran a l'Escola d'Estiu de la CUP a Roca Umbert

La trobada, que vol generar debat i reflexió sobre diversos temes, tindrà lloc a l'antiga fàbrica tèxtil aquest dissabte i diumenge

Política

Presentació de l'Escola d'Estiu de la CUP, aquest dimarts a Roca Umbert
Presentació de l'Escola d'Estiu de la CUP, aquest dimarts a Roca Umbert

Més de 700 persones participaran aquest cap de setmana, a Roca Umbert, en la cinquena Escola d'Estiu de la CUP, dues jornades de debat i reflexió que, segons Laura Fernández Vega, responsable de la trobada, abordaran temes que enforteixen el projecte polític de la CUP i que són "transformadors de la societat".

En total, més de 70 ponents intervindran en 24 taules rodones, que abordaran des del model econòmic i la Unió Europea fins al model d'organització política, passant per l'ecologisme, la llengua, el feminisme, la unitat popular o la construcció nacional entre d'altres. Per a Josep Maria Gontan, de la CUP Granollers, destaquen temes sobre sobirania energètica i de defensa del territori, dos aspectes que vincula a l'activitat de la CUP a la ciutat.

Entre els ponents, a més d'activistes, experts i docents en diverses matèries, destaca el reconegut periodista Asad Haider, l'economista Jason W. Moore i l'expresidenta del Parlament grec Zoe Konstantopouplou, així com l’historiador Fermí Rubiralta, el filòsof i escriptor Santiago Alba i la filòsofa i activista Montserrat Galceran, entre d'altres.

A més, també hi haurà un espai d’aprenentatge per als més petits mitjançant el joc i la cultura; concerts dissabte al vespre, i dues sessions de cinefòrum, dissabte i diumenge a les 16 h. Serà amb la projecció d’El año del descubrimiento, sobre el desmantellament industrial i l’impacte de grans conflictes laborals –seguida d’un debat amb el guionista del documental i membre del sindicat Adela, Raúl Liarte, i moderat per l’advocat laboralista i exdiputat Vidal Aragonès–, i White Riot, sobre la història del moviment Rock Against Racism a l’Anglaterra de finals dels 70 –seguit d’un debat sobre la cultura com a element polític generador de comunitat–.

Suport condicionat

En la presentació de l’Escola d’Estiu, dimarts, el portaveu del secretariat nacional de la CUP, Edgar Fernàndez, advertia el Govern en els cupaires "no serem la crossa d’un govern neoautonomista", i que el suport de la CUP serà només per "avançar en drets socials i nacionals i sempre que el govern sigui de confrontació amb l’Estat espanyol". En aquest sentit, Fernàndez preveu una "tardor calenta" de mobilitzacions al carrer.

Edicions locals