Abertis acomiada 73 persones a la comarca per la fi dels peatges

El centre de control de Granollers continuarà actiu amb el personal i els recursos de manteniment

Economia

La plantilla d'Abertis es va mobilitzar a l'abril per negociar l'ERO I Foto: Marta Casado / ACN
La plantilla d'Abertis es va mobilitzar a l'abril per negociar l'ERO I Foto: Marta Casado / ACN

La supressió dels peatges de pagament en algunes autopistes catalanes també tindrà un impacte en l'ocupació. Les empreses concessionàries Acesa, Autopistas España i Invicat –companyies del grup Abertis– van signar a mitjans d'agost l'acord per acomiadar 340 treballadors –dels 348 que Abertis plantejava inicialment– a través d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO).

Els afectats són empleats de l'AP-7, l'AP-2, la C-32 i la C-33 vinculats a peatges i serveis centrals o de suport. L'ERO no afectarà la plantilla encarregada del manteniment de les vies, que continuarà treballant tres mesos després que finalitzi la concessió i, posteriorment, passarà a formar part de la nova empresa que s'adjudiqui el servei.

A més, el centre de control d'autopistes de Granollers, des d'on es controla el trànsit de 542 km de la xarxa d'autopistes, també continuarà operatiu. El centre té centenars de pals SOS, càmeres de vídeo, panells d'informació variable, estacions meteorològiques i diverses línies de telefonia, des d'on es coordinen les actuacions amb els cossos de seguretat i emergències i les empreses d'assistència mecànica.

Segons els sindicats, del total d'afectats per l'ERO 73 són veïns de la comarca. D'aquests, 58 treballen als punts de cobrament d'Acesa als peatges de l'AP-7 de Granollers, la Roca, Cardedeu i Sant Celoni, mentre que 15 ho fan al peatge de la Llagosta (C-33), gestionat per Invicat.

Segons Abertis, els treballadors acomiadats rebran la indemnització màxima per acomiadament improcedent: 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats. El personal amb una indemnització més baixa rebrà una compensació mínima de 45.000 euros, i als empleats amb una antiguitat mínima de 12 anys se'ls afegirà una compensació lineal de 7.500 euros. Als majors de 55 anys, se'ls aplicarà el conveni especial de cotització per a majors de 55 anys.

D'altra banda, tots els empleats afectats per l'ERO es podran beneficiar d'un pla de recol·locació externa. En cas que les empreses que s'encarreguin de la concessió necessitin personal, els treballadors acomiadats també tindran preferència a l'hora de ser contractats. Aquesta mesura estarà vigent fins al 2024. Finalment, empresa i sindicats han acordat que la plantilla acomiadada gaudirà d'una assegurança mèdica durant un any a càrrec de la companyia.

Edicions locals