L'independentisme granollerí commemora la vigília de la Diada

Entre els actes, el lliurament del premi Salvador Casanova, l'homenatge a Francesc de Perpinyà Sala, la Crema del Decret de Nova Planta i la concentració de torxes

Societat, Política

L'acte de record a Salvador Casanova obrirà les activitats de la vigília de l'Onze de Setembre
L'acte de record a Salvador Casanova obrirà les activitats de la vigília de l'Onze de Setembre

Els partits i entitats independentistes de Granollers commemoraran d'una manera similar a l'any passat la Diada Nacional de Catalunya. La vigília de l'11 de setembre es mantenen les activitats habituals, tot i que, com l'any passat, Amics de l'11 s'absté de fer el sopar popular. En canvi, sí que s'estrenarà un homenatge a Francesc de Perpinyà Sala i Sasala (1675-1730).

Així, els actes de divendres començaran a les 19 h a l'olivera de la Porxada amb el lliurament del premi Salvador Casanova als valors cívics, que atorga anualment ERC.

Seguidament, a les 19.30 h, es farà l'homenatge a Francesc de Perpinyà Sala, un granollerí benestant membre de la Diputació del General, que el 12 de setembre de 1714 va negar-se a acceptar la rendició de Barcelona davant les tropes borbòniques. Per això va ser embargat i els seus béns no li van ser retornats fins a la pau de Viena de 1725.

Així, ANC, CDR, ERC, Junts, GxI-Primàries i CUP, i iniciaran els actes de la vigília de la Diada a les 19 h a la plaça de la Porxada, amb l'acte anual en record de l'activista Salvador Casanova, que dona nom al premi que ERC atorga cada any a organitzacions que aporten valor afegit a la cultura i societat catalanes i granollerines.

Els actes continuaran a les 20 h amb la simbòlica crema del Decret de Nova Planta i la lectura del manifest de la Diada 2021, a la qual seguirà la concentració de torxes, que arribarà a les 20.30 h a la plaça Onze de Setembre. A les 21 h s'hi farà una ofrena floral i els actes es clouran amb diferents actuacions poètiques i musicals.

Presentació del llibre 'Història de l'Esquerra Independentista'

D'altra banda, aquest dimecres (19 h) la CUP i Endavant, amb l'editorial Tigre de Paper, han organitzat a l'Anònims la presentació del llibre Història de l'Esquerra Independentista, amb dos dels autors que hi han participat, la militant d'Endavant Laure Vega i el cupaire vallesà Roger Prims.

Edicions locals