Mayoral demana al ban de l'11-S "respecte" per la diversitat i els drets del país

La crisi de la Covid-19 i les seves víctimes centra el comunicat de l'Alcaldia per aquesta Diada

Política

| Ramon Ferrandis

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, posa en valor el diàleg i el respecte "a la pluralitat i la diversitat" i "als drets del nostre país" com a claus per a encarar el nou cicle polític. El ban d'Alcaldia amb motiu de la Diada de l'11 de setembre també se centra en la crisi de la Covid-19 i les víctimes que ha deixat la malaltia, i en comença fent un recordatori.

El text parla de "dinamisme, competitivitat, innovació, sostenibilitat" per a les estratègies de futur per recuperar la vitalitat econòmica. I, en l'àmbit nacional, aposta per "avançar sense por per indrets encara insuficientment explorats". "El diàleg torna a estar a l'agenda. S'han superat alguns obstacles. Els indults als dirigents polítics i socials que representen una part de la societat catalana, el més rellevant. Però n’hi ha –i en vindran– més", assegura l'alcalde socialista.

Mayoral advoca per la unitat i el respecte a la pluralitat en una Catalunya que "guanya quan defineix objectius que sumen les mirades i els anhels d’una gran majoria de la ciutadania". A més, demana respecte "a la nostra llengua, a la nostra cultura, a la nostra història. Respecte a la nostra voluntat d’autogovern. De construir el nostre futur. Ho hem de recordar a les institucions estatals i europees", exclama.

Finalment, en l'àmbit social, reclama respecte a les persones i "afrontar amb decisió els problemes quotidians i de futur de la ciutadania des dels governs, i també des de la força d'una societat civil que a Catalunya ha liderat sovint moments de represa econòmica i social".

I conclou: "Temps d'esperança, temps de respecte, temps de responsabilitat".

L'acte institucional de la Diada

Granollers celebrarà dissabte la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral convocada per l'Ajuntament al monument commemoratiu de la plaça Onze de Setembre, per part de les entitats i associacions ciutadanes.

L’acte començarà a les 11 h amb la interpretació de diverses peces musicals, a càrrec de Tais Costa, al violoncel, i Enric Riera, al violí; tots dos membres de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Seguidament es farà la interpretació del ball de l’Homenatge, a càrrec de membres de l’Esbart Dansaire de Granollers, amb Ariadna Illa i Pere Illa, acompanyats de Marçal Ramon, a l’acordió.

A causa de la situació epidemiològica i les mesures sanitàries de la Covid-19, l’acte té l’aforament limitat.

Edicions locals