El PSC reclama polítiques per reduir el preu de la llum

El partit del govern local presentarà una moció al proper ple, en què també insta Interior a agilitzar les denúncies de connexions fraudulentes a la xarxa

Societat, Política

El PSC reclama polítiques per reduir el preu de la llum
El PSC reclama polítiques per reduir el preu de la llum

En un moment en què el preu de la llum cada setmana bat rècords històrics, el PSC de Granollers ha volgut deixar clara la seva posició a través d'una moció al proper ple del 28 de setembre "en defensa de polítiques públiques viables per reduir el preu del subministrament elèctric".

El PSC local apunta que el govern de l'Estat "treballa en un pla perquè la pujada mesurada del preu de l'energia en el mercat majorista tingui un impacte mínim en el rebut dels ciutadans", que inclou una aposta per les energies renovables i l'autoconsum, més competència en el sector elèctric, la reducció de l'IVA i la suspensió de l'impost sobre el valor de la producció d'energia elèctrica.

Així, després de lloar la gestió del govern estatal, a la moció l'insta a "seguir treballant per abaratir el preu", i ampliar "encara més les cobertures per protegir els més vulnerables". El text també insta la Comissió Europea a revisar el disseny dels mercats internacionals energètics actual i les mesures per lluitar contra la pobresa energètica.

Amb la vista posada al govern de la Generalitat, el PSC exigeix a la Conselleria d'Acció Climàtica que "que exercici les seves competències actuant i supervisant davant les companyies elèctriques que han de solucionar la greu situació que pateixen moltes famílies amb caigudes contínues del subministrament elèctric a les seves llars", així com que elabori un mapa elèctric municipal on detalli la responsabilitat a cada àrea de quina és l'empresa subministradora i s'especifiquin les accions d'inversió i manteniment realitzades. A més, també li reclama que doti de mitjans els ajuntaments perquè puguin crear comunitats energètiques a tots els barris, amb energies renovables i netes.

A més, el PSC insta la Conselleria d'Interior a agilitzar les denúncies veïnals quan "es tracti d’identificar i resoldre usos i connexions fraudulentes a la xarxa de distribució, incloent-hi les provocades pels cultius de marihuana, que generen interrupcions en el subministrament". També insta la Generalitat a "facilitar i no dificultar la instal·lació d'energies renovables al territori".

Finalment, el text exigeix a les companyies elèctriques que executin un pla d'inversions amb un programa d'inspeccions periòdiques per garantir el bon estat de les instal·lacions i la qualitat del servei.

Edicions locals