ERC reclama a l'Estat una reestructuració del model energètic

Esquerra ha presentat una moció per debatre al proper ple mesures per frenar l'augment de preu de l'electricitat

Societat, Política

El grup municipal d'ERC-AM ha presentat una moció per debatre al proper ple sobre mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat. Després que fa uns dies, el PSC proposés un text en què lloava les accions que el govern de l'Estat està promovent per mirar de mitigar l'increment de les factures de la llum, ERC reclama en la seva proposta d'acord reclamar a l'Estat que treballi per reestructurar l'actual model energètic definint nous mecanismes de control públic, lliure d'oligopolis i amb un sistema de preus just, entre d'altres mesures.

La moció d'ERC també insta al govern de l'Estat a ampliar la cobertura de bo social per tal de reduir la càrrega a les famílies més vulnerables en episodis d'escalada de preus, i a crear un fons extraordinari a favor dels ajuntaments per tal de cobrir l'increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials.

Els republicans també demanen al govern local que posi a disposició de la ciutadania un punt d'informació sobre el bo social i sobre els ajuts existents per fer front a la pobresa energètica, i que promogui la instal·lació de sistemes d'autoconsum, entre altres mesures.

Edicions locals