En marxa el Club Rugbi Spartans en cadira de rodes

El granollerí Pau Navarro, de 21 anys, impulsa el nou projecte esportiu a Granollers

Esports

En marxa el Club Rugbi Spartans en cadira de rodes
En marxa el Club Rugbi Spartans en cadira de rodes | Spartans Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

El Club Rugbi Spartans segueix la seva línia ascendent i, des d'aquesta temporada, tindrà un nou equip amb la creació de la secció de rugbi en cadira de rodes. El club es va fundar el 2010 amb un sènior masculí i, posteriorment, va crear conjunts de formació, el curs passat va tenir per primer cop un sènior femení propi i enguany posa en marxa la secció en cadira de rodes, que competirà en l'àmbit estatal en la lliga de rugbi de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF).

El projecte ha arrencat en pocs mesos per l'impuls que li ha donat el granollerí Pau Navarro, de 21 anys; la ràpida acceptació del projecte per banda de l'Spartans, i la col·laboració de l'Ajuntament. "Jo formava part d'un equip de Barcelona, però volia canviar. Llavors vaig pensar a muntar un projecte a Granollers i mitjançant el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, em vaig posar en contacte amb l'Spartans, que ràpidament ens vam entendre", diu Pau Navarro, jugador i impulsor de l'equip en cadira de rodes. Si bé a l'estiu es van iniciar les converses, l'1 de setembre l'equip s'entrenava per primer cop al Pavelló El Congost. Dit i fet. "Des del club van veure el projecte com una idea magnífica i molt enriquidora. Som un club que aposta per la integració i quina millor manera que tenir una secció de rugbi en cadira de rodes", explica el president del Rugbi Spartans, Juan José Granados, qui confia en la vessant d'inclusió de l'equip i competitiva. "A Granollers celebrarem la tercera jornada de la primera fase, que tindrà lloc el 15 i 16 de gener. Volem donar visibilitat al projecte, tant com puguem", admet Granados.

Una plantilla amb 10 jugadors
La plantilla de l'equip en cadira de rodes està formada per 10 jugadors, tot i que ara per ara només 8 competiran. L'artífex del projecte és Pau Navarro, que el 2018 va patir un accident de cotxe i té una lesió medul·lar en l’àmbit cervical. Anteriorment, havia jugat al BM Granollers i des de fa uns anys ha redirigit la seva passió esportiva. "Busquem patrocinadors perquè tot és costós. La cadira de rodes de competició, mínim, val uns 6.000 euros i, a més, per competir hem de viatjar a diferents punts d'Espanya", explica Navarro, que confia trobar patrocinadors. De fet, la lliga només té 8 equips, repartits per l'Estat, i en una primera fase viatjaran a Vitòria i Madrid, al desembre, i València, al gener.

Edicions locals