Una 'app' local per comprar online productes frescos

Una desena de petits comerciants de Granollers ja s'han adherit a aquesta iniciativa de venda online

Economia

Mariví Zafra i Òscar Calls, els creadors de l'app Mec Mec
Mariví Zafra i Òscar Calls, els creadors de l'app Mec Mec

"Buscàvem una app que ens permetés comprar productes frescos i de proximitat des del mòbil, i no la vam trobar. Per això vam decidir crear-la nosaltres". Mariví Zafra i Òscar Calls, els emprenedors de la Roca que aquest estiu han posat en marxa l'aplicació Mec Mec, expliquen l'origen d'una iniciativa que ha començat a tenir molt bona acollida entre els petits comerciants de productes frescos de Granollers.

Es tracta d'una app gratuïta, disponible per a IOS i Android, que permet la compra online de productes frescos. "Entres a l'app, selecciones la botiga que t'interessa de les que hi ha a la llista i esculls els productes que vols que t'enviïn a casa". Actualment ja hi ha una desena d'establiments adherits –de peix, carn, embotits, fruita i verdura–, i l'objectiu és anar creixent a poc a poc i ampliant el radi d'acció, fins i tot a l'àrea del Maresme.

"Està pensada per facilitar la compra de menjar fresc i de qualitat a les persones que no tenim temps de passar per la botiga física", diu Calls, qui apunta que d'aquesta manera també es reforça el comerç de proximitat. "Per a ells és una manera de tenir una botiga online sense gaire esforç i d'arribar a nous clients potencials".

Un cop fetes les comandes, al mateix preu que si es comprés a la botiga i centralitzant totes les compres en un sol tiquet, cal triar el dia i hora en què es vol rebre la comanda a casa. Un servei de distribució fa després el repartiment, actualment a Granollers i als municipis de la conurbació. El servei només té un cost afegit per al servei de repartiment, que oscil·la entre 5 i 7 euros i mig.

El que la diferencia d'altres plataformes de venda online és que té format d'aplicació de mòbil, de manera que "la comanda es pot fer des de qualsevol lloc i en qualsevol moment", diu Calls. Els establiments que fins ara s'hi han adherit són Aus i Espècies Esperanza; la fruiteria i verduleria Ca la Montse; la fruiteria Disfruit; la cansaladeria Feli; la xarcuteria Benita; Homs Carnisseria; Peixos Toni Sanes; la peixateria Joan Marés i la carnisseria Viaplana.

Edicions locals