Mònica Ribell deixa l'acta de regidora per passar el relleu a Joan Ricart

El canvi pretén visibilitzar la transversalitat de la llista de GxI - Primàries

Política

Mònica Ribell deixa l'acta de regidora per passar el relleu a Joan Ricart
Mònica Ribell deixa l'acta de regidora per passar el relleu a Joan Ricart

L'actual regidora del grup de Granollers per la Independència (GxI) - Primàries, Mònica Ribell, renunciarà en el ple ordinari de dimarts a la seva acta, per tal de passar-li el relleu al número 2 de la candidatura, Joan Ricart.

L'objectiu del traspàs és visibilitzar "els matisos de la transversalitat de la llista de Primàries. Compartir el mandat aporta accents diferents al mateix projecte", assegura Ribell, qui ha explicat que aquesta decisió de compartir mandat amb el número 2 de la llista es va prendre a principis de mandat. Al juliol Ribell va fer els dos anys com a regidora i li ha semblat escaient deixar el càrrec després del ple de debat de l'estat de la ciutat, que se celebra aquest dijous.

Joan Ricart s'incorporarà al ple d'octubre, de manera que durant un mes oficialment el grup no tindrà representació i no podrà assistir a les comissions informatives. Amb tot, asseguren que tenen el compromís de l'alcalde per traslladar-los la informació dels punts del ple d'octubre que, entre altres temes, ha d'aprovar les ordenances fiscals per a 2022.

Ricart (Barcelona, 1982) va arribar a viure a Granollers amb 2 anys. És doctor en Ciències Polítiques per la Universidad Complutense de Madrid, amb una tesi sobre la selecció dels caps de llista de les municipals a la república d'Indonèsia, país on va viure prop de 10 anys. "El nostre discurs serà el mateix, perquè a Primàries prenem decisions col·legiades, però segurament tindré un altre estil a l'hora d'abordar els plens", diu Ricart.
Ribell posava en valor "les coses que hem aconseguit i que n'estem orgullosos" i assegurava que el grup seguirà insistint en "canvis en la mobilitat, sistemes de cohabitatge per a la gent gran, un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM)", etc.

La intenció de GxI és tornar a impulsar un procés de primàries per presentar llista a les properes municipals. "L'ideal seria que hi hagués gent nova", diu Ricart. D'altra banda, Primàries no renuncia a aglutinar una llista única del conjunt de les forces sobiranistes a la ciutat, tot i que reconeix que és difícil.

Edicions locals