Agbar impulsa un grau mitjà d'FP dual en xarxes i estacions de tractament d'aigües

Enguany, 22 alumnes han iniciat aquesta modalitat d'FP dual a les instal·lacions de l'Escola Municipal del Treball

Economia

Agbar impulsa un grau mitjà d'FP dual en xarxes i estacions de tractament d'aigües
Agbar impulsa un grau mitjà d'FP dual en xarxes i estacions de tractament d'aigües

Aquest setembre ha començat amb 22 alumnes el grau mitjà d'FP dual en xarxes i estacions de tractament d’aigües de l’Escola Municipal del Treball, un curs en què participa Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, a través de la seva institució educativa, l’Escola de l’Aigua. Així, els alumnes del curs tenen l’oportunitat de fer les pràctiques a l’empresa durant el matí i, a la tarda, tenen lloc les classes a l’institut.

En el segon curs d’aquest grau mitjà, 6 dels 18 alumnes matriculats estan fent les pràctiques a Agbar, on els operaris els ensenyen l’ofici amb la pràctica i poden tecnificar i ampliar els seus coneixements. Aquest any, per exemple, Agbar ha posat a disposició dels alumnes un analitzador de clor per detectar la qualitat de l’aigua i el nivell de clor en continu de l’aigua que se subministra.

Per a Agbar, "aquest model de formació dual, on es combinen les classes a l’aula i l’aprenentatge a l’empresa, representa un èxit basat en la col·laboració publicoprivada entre institucions, empreses i centres educatius per unir l’ocupació de qualitat, la formació i el talent". De fet, aquest grau mitjà compta amb una ocupabilitat al voltant del 80% dels estudiants.

Des de l’Escola de l’Aigua d’Agbar s’assessora i es forma el professorat i tutors d’empresa, es coordina l’equipament de les aules-taller i s’organitzen visites formatives en instal·lacions o jornades temàtiques per a alumnes. La institució promou aquesta modalitat formativa des de fa 9 anys en col·laboració amb instituts públics, ajuntaments i el Departament d’Educació de la Generalitat, i participa directament en el disseny i la implementació dels cicles formatius a l’Institut Pere Martell de Tarragona i l’Escola Municipal del Treball de Granollers.

Edicions locals