Concentració de suport a Puigdemont, aquest divendres a la Porxada

Partits i entitats sobiranistes de la ciutat criden a concentrar-se a la plaça de la Porxada a les 20 h

Política

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Partits i entitats sobiranistes de la ciutat han convocat aquest vespre a la Porxada (20 h) una concentració per reclamar l'alliberament del president Carles Puigdemont, detingut aquest dijous al vespre a l'aeroport de l'Alguer, on va viatjar per participar en els actes de l'Adifolk. La concentració se suma a la que ja s'ha fet aquest matí davant del Consolat d'Itàlia a Barcelona i a les que hi ha previstes aquest vespre davant dels ajuntaments de tot el país.

Partits i entitats han condemnat un cop més la repressió de l'Estat contra l'independentisme i l'han acusat de "joc brut" i "demofòbia". També consideren que la detenció de Puigdemont és "il·legal" i "contrària" a la doctrina del Tribunal de Justícia de la UE perquè l'euroordre que l'ha motivat està "suspesa" pel Tribunal Suprem espanyol. Recorden que l'Estat espanyol "va reconèixer" aquesta suspensió davant del Tribunal General de la UE i que "així ho va recollir el mateix tribunal" en la resolució del 30 de juliol, "on s'explicitava que cap país de la UE no executaria aquesta euroordre".

Visita a Granollers, suspesa

La detenció de Puigdemont també ha comportat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi anul·lat la seva agenda d'aquest divendres a Granollers per seguir des del Palau de la Generalitat l'última hora de la detenció. Aragonès havia de visitar l'empresa Cricursa, al Coll de la Manya, dedicada a la fabricació de vidre arquitectònic corbat i pla, i l'Ajuntament de Granollers, on havia de ser rebut per l'alcalde i regidors del consistori.

Edicions locals