Neix 'Granollerscomerç.cat' per unificar el comerç local a Internet

La previsió és que l'any que ve ja hi hagi més de 600 botigues i empreses de serveis registrades

Economia

La plataforma, ja activa, es va presentar dimarts
La plataforma, ja activa, es va presentar dimarts

Més de 300 comerços i empreses de serveis de Granollers ja formen part de Granollerscomerç.cat, una plataforma de difusió digital creada per facilitar la presència de tots els comerços i empreses de serveis de la ciutat a Internet i millorar la comunicació entre client i comerç, eliminar les barreres digitals i adaptar-se a l'evolució del sector. El projecte, presentat dimarts, és un primer pas per digitalitzar i unificar en una sola imatge i web tot el comerç de la ciutat, i la previsió és que l'any que ve ja hi hagi més de 600 comerços i serveis registrats.

De fet, a hores d'ara ja és "el portal de comerç més gran de tot el Vallès Oriental". La idea, explicaven els impulsors, és que tothom se senti identificat amb aquesta marca. "Des de l'inici vam tenir clar que havia de ser un projecte de ciutat i que havia de ser-hi tothom, perquè, si no, no tenia sentit", deia Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre.

"No tots els comerços estan preparats pel món digital, així que aquest portal els proporciona el servei", deia Ferran Martínez, de Jo Brand Comunicació. "A més, aquest portal únic ajuda a posicionar-se a Internet", afegia. El lema de la iniciativa és De proximitat, sostenible, diferent, posant el focus en la proximitat i en la singularitat del comerç granollerí. A més, la plataforma també compta amb un servei de transport propi, de proximitat i ecològic.

Per la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, es tracta d'una proposta "innovadora, col·lectiva i útil per a la ciutadania", que suposa "la primera pedra per transitar cap a la transformació digital del comerç de la ciutat". La primera tinenta d'alcalde, Alba Barnusell, afirmava que "no es tracta de deixar d'anar a la botiga física, sinó d'adaptar-se a un nou món més connectat, trencar fronteres digitals i obrir-se a nous públics".

De fet, el projecte neix de l'impuls de les associacions Gran Centre i Comerç de Dalt que, amb el suport de l'Ajuntament, s'ha estès a la resta d'associacions de comerciants. Granollerscomerç.cat és doncs un projecte de col·laboració publicoprivada pensada com a eina omnicanal i de difusió digital per buscar, comprar i contactar amb els establiments de Granollers.

Al web, desenvolupat per l'empresa Zinkers, s'hi pot trobar informació d'actualitat i notícies, es poden fer cerques per productes i per establiments, i els clients poden comunicar-se directament amb els botiguers a través de Whatsapp. A més, també s'hi recullen ofertes i promocions destacades i a mida. Així, actualment i durant dos mesos es podrà adquirir la targeta de dèbit de Granollers Comerç i, en fer la primera càrrega de 30 euros, se n'obtindran 5 més de regal.

Per desenvolupar el projecte s'ha comptat amb una aportació econòmica de 98.000 euros provinent del pla de mesures de 2020 i 2021 per fer front als efectes de la crisi provocada per la Covid-19, i l'objectiu és que d'aquí a un temps la plataforma comercial tingui capacitat de finançament propi.

Edicions locals