Daruma celebra 25 anys al servei dels familiars de persones amb malalties mentals

L'entitat posa en marxa aquest dijous un grup de suport a famílies amb infants i joves amb problemes de salut mental

Societat

Integrants de l'associació, en una sortida I Daruma
Integrants de l'associació, en una sortida I Daruma

Daruma, l'associació de familiars per la salut mental del Vallès Oriental, celebra aquest octubre el seu 25è aniversari. El 1996, unes quantes famílies preocupades per la salut mental dels seus fills es van constituir en associació de familiars de malalts mentals i van posar la llavor del que avui és aquesta entitat i de tots els serveis que hi estan vinculats, com els clubs socials o els pisos tutelats, entre d'altres.

Per celebrar els 25 anys, l'entitat ha programat diverses activitats. La primera, al setembre, va ser un dinar al restaurant Gran Olla per retre homenatge a les persones que van impulsar l'associació.

Dissabte (12 h) es presentarà el llibre El TOC y yo cogidos de la mano, a l'Espai Tarambana de Cardedeu. Dimecres (18 h) s'inaugurarà la mostra de pintures de Montse Aldrofeu, sòcia de l'entitat, al restaurant Anònims –que es podran veure del 13 al 30 d'octubre–, i el dimarts 26 d'octubre, a la Sala Tarafa (19 h), tindrà lloc un concert amb la poeta i cantautora Ivette Nadal.

Finalment, al novembre, i en col·laboració amb l'associació Activament, hi haurà una conversa a Granollers entre familiars i primeres persones per posar en relleu el valor de l'ajuda mútua i per explicar quines són les bases per a una bona entesa a nivell familiar.

Suport a famílies amb joves

Daruma, integrant de la Taula de Salut Mental de Granollers i amb un centenar de famílies
associades, ofereix suport, orientació i assessorament a famílies i cuidadors; compta amb grups d'ajuda familiar i organitza xerrades i formacions sobre salut mental.

També organitza sortides de convivència amb els associats i activitats com les parelles artístiques entre d'altres. Aquest dijous, l'entitat posa en marxa un nou grup de suport de famílies amb infants i joves amb problemes de salut mental, una realitat que s'ha agreujat i aflorat a conseqüència de la pandèmia.

Edicions locals