Crida a mantenir la mobilització en el quart aniversari de l'1-O

Unes 500 persones van participar divendres a la Porxada en un acte de partits i entitats sobiranistes

Política

Crida a mantenir la mobilització en el quart aniversari de l'1-O
Crida a mantenir la mobilització en el quart aniversari de l'1-O

Entitats i partits sobiranistes com Òmnium, ANC, ERC, Junts, Primàries, CUP, PDeCAT, Demòcrates, Consell per la República i el CDR local van organitzar divendres un acte a la Porxada per commemorar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, del qual es complien quatre anys.

L'acte, que va aplegar unes 500 persones, duia per títol Recuperem els carrers. Recuperem l'1 d'octubre, i va estar presentat per Jordi Pessarrodona, qui va explicar el seu cas: inhabilitació com a regidor durant un any per haver col·laborat en el referèndum de l'1-O.

Pessarrodona va introduir el testimoni de tres represaliats més de la comarca arran de diverses mobilitzacions. Són Xènia García, de Caldes; Sergi Romero, de Mollet, i Ernest Legaz, de Santa Eulàlia, tots tres pendents de judici i per als quals es demanen diversos anys de presó.

També va intervenir David Aranda, advocat d'Alerta Solidària, qui va retreure al govern català que en alguns casos també exerceixi d'acusació. Els ponents van fer una crida a reprendre la mobilització al carrer per pressionar els partits independentistes a implementar la república.

Edicions locals