El BM Granollers redueix el deute fins als 300.000 euros

L'entitat esportiva surt del concurs de creditors amb el nou acord signat

Economia, Esports

| BMG

José Luis Rodríguez Beltrán

El BM Granollers respira més alleugerit econòmicament després de l'últim acord amb els seus creditors. El jutjat va comunicar al club la seva aprovació a principis de setembre i ha permès al BMG sortir del concurs de creditors. L'1 de juny del 2021, el club encara tenia pendents de pagament 1 milió d'euros del concurs de creditors que va encetar el 2014, quan aleshores el deute era d'1,4 milions d'euros. El club va fer un pla de viabilitat, de 10 anys com a màxim, que preveia pagar el deute, temporada rere temporada.

Així va ser fins l'esclat de la pandèmia perquè les temporades 2019-2020 i 2020-2021 es van veure afectades econòmicament amb pèrdues a cadascuna d'elles d'uns 90.000 euros. La baixada d'ingressos va ser generada per la Covid, que va impedir fer la Granollers Cup i rebre públic al Palau.

Fins al curs 2018-2019, el club havia complert amb els seus pagaments amb un superàvit anual d'uns 100.000 euros. "Però la Covid ens va afectar i vam haver de renegociar, amb unes noves condicions el deute amb els creditors", admet el vicepresident del BMG, Joan Ortuño, que es mostra satisfet del nou acord adoptat els darrers mesos perquè permet una quitança del 60% del deute pendent a l'1 de juny –uns 469.000 euros–, a canvi del pagament aquest any del 38,98%. "Estem molt agraïts perquè els creditors han entès la dificultat econòmica i amb el pagament del 38,98% sortim del concurs de creditors", insisteix el president del BMG, Josep Pujadas.

Per afrontar els pagaments acordats, el club ha demanat un crèdit a l'Institut Català de Finances de 300.000 euros, que ara serà el nou deute que haurà de pagar el club, però fora del concurs de creditors. "Hem fet de la necessitat una virtut, perquè hem aconseguit tancar una etapa de 10 anys amb el pla de viabilitat", explica Ortuño. El BMG va informar dels comptes de l'entitat, que enguany té un pressupost d'1,7 milions d'euros, durant l'assemblea que va celebrar la setmana passada a l'Hotel Granollers.

Edicions locals