Èlia Espinosa: 'És vital que es valori el talent jove, també dins la literatura'

La jove granollerina debuta com a escriptora amb 'Cartes a Shakespeare', una història juvenil de misteri ambientada a Anglaterra

Cultura

Èlia Espinosa, autora de 'Cartes a Shakespeare', dijous a la Llibreria La Gralla
Èlia Espinosa, autora de 'Cartes a Shakespeare', dijous a la Llibreria La Gralla

Àgata Lasheras

Dijous, la llibreria La Gralla de Granollers va acollir la presentació de la primera novel·la d'Èlia Espinosa, Cartes a Shakespeare. L'escriptora, de 21 anys, va iniciar el projecte com a treball de recerca de batxillerat. Àngels Grau, professora de l'escola Cervetó i tutora d'aquest treball, va acompanyar la novel·lista recordant el procés de creació que ha portat a la publicació del llibre. 

La protagonista de la història és la Margo, una estudiant que treballa en una cafeteria de Leeds, Anglaterra. La trama narra la mort aparentment accidentada de la seva mare i com la Margo, juntament amb un noi conegut de la família, s'endinsen en un món d'aventures per investigar aquest misteri. Al llarg del relat, els personatges es topen amb pistes vinculades a grans autors de la literatura anglesa.

Èlia Espinosa afirmava que la novel·la té trets autobiogràfics i que s'identifica molt amb la protagonista. L'autora, actual estudiant de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i ballarina, va voler afegir aquestes dues passions –el periodisme i la dansa– dins la narració, fet que, segons afirma, se suma al seu amor per la literatura, també plasmat en la història. 

La seva professora, Àngels Grau, va valorar el seu talent i constància en elaborar un treball d'aquesta envergadura. "L'Èlia va començar el llibre a inicis de juny i a finals de novembre ja el tenia acabat", comentava Àngels Grau. Segons sostenia, és sorprenent que una jove d'aleshores 17 anys fes aquest procés d'introspecció i escrivís una obra durant una etapa tan dura com suposa el batxillerat.

Durant la presentació, la mateixa autora va voler mostrar la importància de les oportunitats com la que li ha brindat l'editorial Llibres del Delicte en publicar Cartes a Shakespeare. "És vital que es valori el talent jove, també dins la literatura", afirmava. Marc Moreno, editor del llibre, va explicar als assistents el motiu de l'aposta per la jove: va presentar un text "impecable", que no ha rebut quasi modificacions per ser publicat.

L'autora actualment no es troba immersa en cap projecte, però afirma voler continuar la seva carrera com a escriptora. Un dels seus pròxims llibres, segons va anunciar, serà possiblement una segona part d'aquest primer, a causa de la bona rebuda que està tenint. El llibre es troba actualment disponible a les principals llibreries de Catalunya i també es pot adquirir a Internet. 

 

 

Edicions locals