Una desfilada de moda donarà el tret de sortida als 25 anys de Del Rec al Roc

L'entitat ha programat diversos actes els pròxims dos mesos, entre els quala una desfilada de moda aquest dissabte a la Porxada

Economia

Una imatge de la desfilada del 2019 al carrer Santa Anna
Una imatge de la desfilada del 2019 al carrer Santa Anna

L'associació de comerciants Del Rec al Roc celebra enguany el 25è aniversari, "tot i que quan es va constituir oficialment ja feia uns quants anys que funcionava", recordava dimarts l'actual president de l'entitat, Esteve Banús. El president afirmava que "si bé som el territori més petit pel que fa a associacions comercials de la ciutat, comptem amb unes 60 botigues, de manera que per densitat som l'entitat més gran".

Banús també afirmava que la junta actual ha "recollit l'herència de molta gent que ha fet moltíssimes coses per dinamitzar la vida i el comerç a la ciutat", com per exemple la celebració del Carnestoltes o un tren que recorria els carrers del centre. "Sempre hi ha hagut molta implicació dels veïns i els comerciants, i això ha fet que hi hagi hagut tanta activitat i que s'hagi creat una gran germanor entre tots", deia.

Per commemorar l'efemèride, l'entitat ha previst un programa d'actes que anirà desenvolupant les pròximes setmanes. Una d'aquestes activitats serà la col·locació, a les portes dels establiments adherits, d'una placa que els identificarà com a membres de l'associació i que farà visible el seu compromís amb el comerç local i la ciutat.

Els dies 4, 5 i 6 de novembre s'instal·larà un estand a l'eix comercial que permetrà als clients participar en un sorteig de 25 euros per a 25 persones cada dia. Per participar-hi caldrà mostrar el tiquet de compra en algun dels establiments adherits i omplir una butlleta amb les dades personals.

Un dels actes més emblemàtics serà la presentació d'un llibre, el 16 de novembre, amb un recull històric d'imatges del que ha estat l'entitat durant aquests anys, i especialment de "la multitud d'activitats i promocions que hem fet, que fins i tot ens sorprenen a nosaltres", diu Banús. El llibre està editat per Alpina i compta amb textos de la filòloga i escriptora Marina Miralles.

Finalment, el 19 de novembre, tindrà lloc a l'Hotel Ciutat de Granollers un sopar per retre homenatge a les persones que van activar l'associació ara fa 25 anys i a totes les que hi ha col·laborat posteriorment.

En la presentació dels actes del 25è aniversari, la regidora Alba Barnusell destacava la "vitalitat del comerç" que representa Del Rec al Roc, un eix comercial que va ser el primer a esdevenir zona de vianants a la ciutat. També Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre, explicava que "Del Rec al Roc ha estat sempre la inspiració de la resta d'entitats comercials a la ciutat, perquè va ser la primera a teixir aliances entre veïns, comerços i entitats", i "aquesta és la màgia del carrer", deia.

Desfilada de moda al carrer, dissabte

Una de les activitats de l'associació que darrerament ha tingut més èxit és la desfilada de moda al carrer per presentar la col·lecció de tardor-hivern. Enguany la desfilada serà aquest dissabte (20 h) a la Porxada, un espai amb un aforament més ampli que no pas el carrer Santa Anna, on es va celebrar l'última edició, el 2019.

Sílvia Hernández, vocal de l'entitat, explicava que la iniciativa és una manera més de dinamitzar l'activitat comercial del centre i de treure les botigues al carrer. La desfilada durarà al voltant d'una hora i comptarà amb animació musical, llums, ambientació i el suport d'un speaker que narrarà tot el que passi a la passarel·la.

Enguany hi desfilaran desenes de models –homes, dones, infants, gent gran, prenatal...– amb la roba, calçat i complements de 12 botigues, totes de l'associació Del Rec al Roc. Lluiran models d'Agudo Stores, Ananda, Foot on Mars, Guitare, Mattiz, Teen Brands, Ponys, IKKS Júnior, Africa, Can Baldufes, Re-Integra i Latidos. L'esdeveniment també compta amb una vintena de patrocinadors.

Edicions locals