Bucòlic presenta el primer treball discogràfic, 'Ara que et conec'

El disc de debut ha estat 'apadrinat' per Els Pets

Cultura

'Ara que et conec' és el títol del disc de debut del trio  granollerí Bucòlic
'Ara que et conec' és el títol del disc de debut del trio granollerí Bucòlic | Arxiu

Tot i la seva joventut, la trajectòria musical del trio granollerí Bucòlic agafa embranzida. Ja és el carrer el seu primer treball discogràfic, l’EP de cinc temes titulat Ara que et conec, que ha tingut un avançament amb el senzill L’incendi.

El disc ha estat produït pel guitarrista d’Els Pets Vidal Soler, que ha realçat el seu pop íntim i tranquil, amb lletres que parlen de la quotidianitat i de la gent normal amb melodies enganxoses. Els temes de fons potser no són tan amables. S’ha dit que les cançons i la mateixa seqüenciació juguen amb una certa deconstrucció del concepte d’idealització. Les notes de promoció afirmen que “la música ressegueix el mateix procés, primer més innocent i despreocupada, després més conscient i madura i, finalment, empoderada i gamberra”.

Bucòlic van néixer en uns moments en què tot projecte creatiu semblava condemnat per la situació pandèmica. L’agost de 2020 Ferran Bretcha (bateria) i els germans Marina (veu, teclat i baix) i Toni Miralles (guitarra, també a les files de Sabana) van decidir muntar un grup. Tots tres han estudiat al Conservatori granollerí i sempre han fet música, tot i que professionalment tenen altres ocupacions. Tres mesos després, encara sense nom, van pensar que presentar-se al concurs musical Cover de TV3 fent una versió podia ser una bona targeta de presentació. 

Dit i fet. Van dur al seu terreny la cançó Som d’Els Pets (“perquè són la banda sonora de la nostra vida”), enregistrada a correcuita en una tarda, i van resultar finalistes. El mateix líder de la formació, Lluís Gavaldà, la va escollir entre més de 500 candidates.

La llavor ja estava plantada. Atesa la bona recepció de la seva música, el grup va decidir continuar treballant, ara amb composicions pròpies i amb l’horitzó d’enregistrar un disc. Un propòsit que ara s’ha acomplert.

Edicions locals