La construcció del centre de radioteràpia començarà al gener de 2022

L'alcalde ha explicat que ja s'ha demanat la llicència d'obres a l'Ajuntament i que el servei ha de ser una realitat el 2023

Societat

Imatge virtual del futur centre de radioteràpia a Granollers
Imatge virtual del futur centre de radioteràpia a Granollers

La construcció del nou centre de radioteràpia al costat de l'Hospital de Granollers començarà el gener de 2022, segons les previsions de l'Hospital Clínic, que la setmana passada licitava el contracte de gestió i seguiment de l'obra –per 258.000 euros–.

De fet, segons assegurava l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, al ple de l'estat de la ciutat, "ja està entrada la llicència d’obres a l'Ajuntament per al centre de radioteràpia i nou centre de diàlisi", destacava i situava la data d'entrada en funcionament del servei l’any 2023.

El projecte s'ha de construir en un màxim de 16 mesos, i actualment s'estan avaluant les propostes de les cinc empreses que s'han presentat al concurs públic per a la realització de l'obra, pressupostada en 8,5 milions d'euros, i que haurà de fer realitat el disseny de la unió temporal d'empreses (UTE) conformada pels despatxos d'arquitectes BAAS Arquitectura i Casa Solo Arquitectes, feta pública al gener i fruit d'un concurs d'idees. A més, caldrà afegir el cost de dos acceleradors lineals –entre 1 i 2 milions cadascun–, un dels quals ha estat cedit per la Fundació Amancio Ortega, mentre que se cerca finançament per a l'altre.

El projecte planteja la construcció d'un centre satèl·lit de l'Hospital Clínic per l'atenció d’Oncologia, Radioteràpica i Nefrologia a Granollers per donar servei a la població del Vallès Oriental i Osona. El nou edifici, de planta baixa i dos pisos, tindrà una superfície aproximada de 3.400 metres quadrats.

El centre podrà atendre uns 1.000 pacients cada any, i s’emmarca en la xarxa assistencial de salut que el Servei Català de la Salut desplega arreu del territori, en aquest cas en coordinació amb la Xarxa C-17.

 

Edicions locals