L'antiga planta de Bimbo serà un centre logístic de material elèctric

El grup Noria, de Barberà del Vallès, ha comprat les instal·lacions del polígon Jordi Camp

Economia

Les instal·lacions de l'antiga Bimbo, al polígon Jordi Camp
Les instal·lacions de l'antiga Bimbo, al polígon Jordi Camp

Nova vida per a les instal·lacions de Bimbo a la ciutat. El grup de material elèctric Noria, de Barberà de Vallès, ha comprat els terrenys i les naus de la històrica fàbrica del polígon Jordi Camp amb la intenció de construir-hi unes oficines corporatives i un centre logístic, segons informa el diari Expansión.

Noria Logística és una central de compres que agrupa els grups distribuïdors de material elèctric Novelec, Sinelec i Muntaner Electro, un conglomerat posat en marxa el 2013 pels antics socis d'Electro Stocks. Noria disposa d'una xarxa de més de 80 establiments entre aquestes tres ensenyes (uns 65 de Novelec, 15 de Sinelec i 3 de Muntaner). A més, compta amb magatzems logístics a Cerdanyola i Getafe (Madrid).

El grup Noria Logística és el quart grup magatzemista de material elèctric a Espanya. En conjunt, les vendes agregades de la central van ascendir a uns 210 milions d'euros durant el 2020, amb prop de 600 empleats.

Bimbo, un espai amb història

Després de més de 55 anys produint brioixeria i pa de motlle a Granollers, el grup mexicà propietari de Bimbo i Panrico va tancar les portes d'aquest centre de producció l'hivern de l'any passat. Els anys anteriors la fàbrica ja havia quedat fora dels plans de modernització del grup, i a poc a poc havia anat quedant antiquada.

Així, a partir del febrer de 2020, tota la producció de Bimbo i Panrico es va concentrar en unes instal·lacions més modernes a Santa Perpètua de Mogoda, on també va traslladar-se el 80% de la plantilla de Granollers. Els treballadors que no van ser recol·locats van deixar l'empresa a través de baixes voluntàries i prejubilacions.

Un cop finalitzada la producció va començar una primera fase de desmantellament de les instal·lacions, tot i que durant mesos se'n va mantenir una part com a magatzem logístic per a la distribució dels productes de la companyia. Ara fa uns mesos, la direcció del grup va decidir posar a la venda els terrenys i les naus del polígon Jordi Camp, de 18.000 metres quadrats.

Edicions locals