Turull: 'Hem de persistir en les nostres aspiracions perquè tenim la fórmula per guanyar aquest Estat'

L'exconseller Jordi Turull va participar dimarts en les habituals concentracions sobiranistes dels dimarts per reclamar la fi de la repressió

Política

Jordi Turull, dimats a Granollers I Foto: Junts per Granollers
Jordi Turull, dimats a Granollers I Foto: Junts per Granollers

L’exconseller Jordi Turull va participar aquest dimarts a Granollers en l’acte habitual dels dimarts de Les voltes, en què partits i entitats sobiranistes es mobilitzen per reclamar la fi de la repressió i el retorn dels exiliats. Al final de la concentració, amb el lema Prou repressió, la responsable de l’ANC a Granollers, Assumpta Redondo, destacava que “aquest dimarts celebrem tres coses: l’aniversari de la independència de Guinea Equatorial d’Espanya l’any 1968, la declaració d’independència del Paraguai l’any 1813 i la presència a Granollers de l’honorable conseller Jordi Turull”.

Turull, per la seva banda, va voler agrair tot el suport rebut en aquestes concentracions. “Des de la presó, quan vèiem aquesta reacció, ens adonàvem que no teníem dret al desànim”, deia. També va parlar del moment actual i de la feina que queda per fer per aturar la repressió política, i va recordar que “ens han donat un indult revisable, condicionat i parcial”.

Igualment apuntava que “fins que no puguin venir també tots els companys que pateixen l’exili no serem lliures”, i ho va fer extensible a “les més de 3.000 persones represaliades des de l’1 d’octubre del 2017”. Turull va acabar la intervenció refermant el seu “compromís amb les conviccions i els objectius polítics que compartim”. En aquest sentit, deia, “tenim l’obligació de persistir en les nostres aspiracions perquè tenim la fórmula per guanyar aquest Estat”.

Maria Glòria Casanovas, en representació d’Òmnium Cultural, i abans de tancar l’acte amb el cant d’Els Segadors, va recordar que “a Catalunya, el 12 d’octubre, no tenim res a celebrar”, el lema addicional en la protesta d’aquest dimarts. Fa unes setmanes, la també exconsellera Dolors Bassa va participar en aquesta acció setmanal.

Edicions locals