Més de 450 persones participen a la Caminada per la Salut Mental

Durant el recorregut s'ha repartit obsequis, a banda de l'avituallament

Societat

Alguns dels participants durant el recorregut, a Granollers
Alguns dels participants durant el recorregut, a Granollers | CASM Benito Menni

La sisena Caminada Popular per la Salut Mental a Granollers, organitzada per la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers ha aplegat aquest matí de diumenge més de 450 persones i ha batut el seu rècord de participació. La iniciativa té com a objectiu la lluita contra l'estigma que existeix al voltant de les malalties mentals i la sensibilització a la ciutadania.

Aquesta sisena edició, encara marcada per la crisi sanitària, ha tingut alguns canvis a fi d’evitar aglomeracions i que la
caminada fos fluida i còmode. Així, s’han organitzat, des de les 10 del matí, 4 sortides esglaonades, cada 15 minuts, 3 per a la marxa llarga de 8 quilòmetres, adreçada al públic adult, i 1 per a la curta de 4 km, per a famílies amb infants.

També s’ha substituït la botifarrada i animació infantil habitual per sorpreses per als participants a diversos punts del recorregut, organitzades per les diferents entitats de la Taula de Salut Mental de Granollers. Per exemple, els usuaris del SRC de Granollers de Benito Menni CASM han preparat i entregat als assistents planters amb enciams amb el lema Cuida la teva salut mental, així com l’avituallament d’aigua i bastonets de pa, donats per Consum. Els caminants també s’han trobat amb un photocall i amb obsequis, com xapes, imants, llaminadures per als més petits i amb una peça de fruita a l’arribada, cortesia de la Tavella.Altres obsequis de l’edició d’enguany han estat la samarreta commemorativa de la caminada, obsequi de Sirsa, que han rebut i lluït avui els primers 300 inscrits, i el sorteig, pròximament, d’una cistella de fruita i verdura ecològica entre les fotografies que els participants han etiquetat amb el hashtag #caminadasalutmentalgranollers.

“Estem molt contents d’haver pogut reprendre aquesta activitat i de l’èxit de participació, ja que significa un retorn a la normalitat, sobretot per als usuaris de salut mental, que han estat un dels col·lectius més perjudicats per les restriccions que ha comportat la pandèmia”, assenyala Ignasi Garcia, educador social del SRC de Granollers de Benito Menni CASM.

La Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers (TSMAG) és una comissió de treball, formada per institucions públiques i privades i entitats proveïdores del Vallès Oriental central i Baix Montseny que treballen per ordenar i millorar la globalitat de l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals i addiccions.

Les entitats que formen part de la TSMAG són les següents: Activament Granollers, Agència de Salut Pública, Oficina tècnica del sector sanitari Vallès Nord, Benito Menni CASM, Hospital Sant Joan de Déu, Consell Comarcal del Vallès Oriental, CSMIJ Granollers, CDIAP Granollers, Coordinació Primària Vallès Oriental Nord, Fundació LAR, Daruma, Associació de familiars per la salut mental, Associació El Far, INTRESS, Fundació CPB, Autisme La Garriga, Llar Tres Pins, Medi Obert de Justícia Juvenil, AISD viver de Bell-lloc, Mossos d’Esquadra i Ajuntament de Granollers.

Edicions locals