El mestre xocolater David Pallàs, protagonista de la primera jornada 'Amb G de Granollers'

Avui inaugura la nova seu de la seva escola de pastisseria al cèntric carrer Barcelona

Societat

Dijous, a les 19 h, tindrà lloc la primera jornada de talent local Amb G de Granollers, un cicle de conferències de periodicitat mensual, en forma de conversa, amb professionals que destaquen en sectors punters i apassionants, vinculats a la ciutat. La primera sessió anirà a càrrec de David Pallàs, mestre xocolater, amb escola pròpia, i col·laborador del programa televisiu Masterchef.

Amb G de Granollers és una de les activitats i esdeveniments de participació ciutadana, emmarcades en el procés participatiu del Pla estratègic, per promoure el debat i l’aportació de propostes sobre com ha de ser la ciutat l’any 2030. Un procés de treball i reflexió col·lectiva, per tal que la ciutadania, les entitats i tots els sectors, públics i privats, puguin encarar els reptes i necessitats tant presents com de futur i dibuixar conjuntament com volem que sigui Granollers els pròxims anys.

Fer d'una passió una feina

Pallàs ha explicat al SomGranollers com ha fet de la seva "passió una feina, i aquesta s'ha convertit també en una forma de vida". Aquest serà el fil conductor de la xerrada que David Pallàs (Barcelona, 1974) protagonitzarà dijous. De fet, la trajectòria professional d'aquest pastisser i xocolater amb seu a Granollers i la seva dona, Carol Vegas, és un exemple d'aquesta filosofia.

Amb una primera experiència entre dolços als 16 anys en una fàbrica de bombons, Pallàs tornava del servei militar –obligatori a l'època– i responia un anunci per anar a treballar d'aprenent a la mítica Pastisseria Escribà de Barcelona, un referent del sector, "on em vaig formar i vaig conèixer la meva formació", afegeix.

Així, després de 7 anys a la reconeguda pastisseria, va muntar un obrador propi que donava servei a empreses d'hostaleria, fins que el 2008 va entrar a treballar a una empresa "de la vena més artística de la xocolata", explica Pallàs. "Ser aprenent és part de la formació; em quedava cada tarda sense cobrar, perquè gaudia de l'ofici. No era només una feina, sinó la meva formació", afegeix.

La difusió, també essencial

Així, després de 7 anys a la reconeguda pastisseria, va muntar un obrador propi que donava servei a empreses d'hostaleria, fins que el 2013 va iniciar una nova aventura, en aquest cas, a la televisió. El xocolater granollerí va presentar a Cuatro el programa Deja sitio para el postre, i a Canal Cocina, Chocolateando, un espai que li ha sumat seguidors a tot el món, especialment a Llatinoamèria.

De fet, per a Pallàs la difusió del seu ofici és essencial. "Som molt actius a les xarxes perquè vull democratitzar la pastisseria d'autor: transmetre coneixement perquè el client pugui ser més exigent, i valorar la feina", explica el xocolater, que també ha col·laborat a diversos programes de Masterchef de TVE.

De fet, per contribuir al coneixement, fa anys que Pallàs va obrir una escola, que fa més d'una dècada va instal·lar al passeig de la Muntanya de Granollers. Avui, precisament, la trasllada al número 80 del carrer Barcelona. Des de 2014, hi compagina la feina de docent amb la d'assessor d'empreses de productes de gran consum.

A la xerrada de dijous seguirà apropant la seva gran passió a tothom. Així, els més llaminers no se la poden perdre, ja que inclourà un minicurs d'iniciació a la xocolata, amb "bombons assequibles que podem fer a casa".

 

 

Edicions locals