Maridatges amb vins DO Alella a sis hotels de la comarca, per donar a conèixer els seus restaurants

Neix el nou projecte turístic Enhotels, que es durà a terme tots els dijous de novembre i els dos primers de desembre

Economia

Responsables de l'Associació d'Hotels, la DO Alella i les administracions del territori, al CEE Montserrat Montero
Responsables de l'Associació d'Hotels, la DO Alella i les administracions del territori, al CEE Montserrat Montero

"Els hotels ens volem apropar més a la ciutadania; també som establiments de proximitat amb bons restaurants i el fet d'estar dins d'un negoci hoteler a vegades fa que no es tinguin tant en compte", explica la presidenta de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental, Sílvia Brunet. I, precisament, per revertir aquesta percepció l'entitat ha impulsat el projecte Enhotels, amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, el Consorci de Promoció Enoturística de DO Alella i el Consell regulador d'aquesta denominació d'origen vinícola.

Enhotels permetrà fer maridatges amb vins de la DO Alella a sis hotels de la comarca: L'Hotel Ibis Montmeló Granollers, l'Hotel Granollers, l'Hotel Augusta Vallès, el Balneari Termes Victòria de Caldes, l'Hotel Edelweiss de la Garriga i l'Hotel Molí de la Torre de Bigues i Riells.  Així, els quatre dijous de novembre i els dos primers de desembre, els establiments oferiran el tast maridat de productes del Vallès Oriental a les 19 h. Les entrades a les sessions, limitades a un màxim de 15 persones, es poden adquirir a enhotelsdoalella.cat i tenen un preu de 10 euros. També s'ha posat a la venda un lot per als 6 hotels de 36 euros.

Les sessions estaran conduïdes per un professional que donarà a conèixer el producte i el lligam amb el territori a un públic que no necessàriament ha d'estar iniciat en el tast de vins, però sí interessat a gaudir-ne i conèixer-los. Entre els productes que s'hi podran tastar, a més dels vins, hi haurà els de la formatgeria La Cleda i formatgeria del Montseny, fruits secs de Garapinyades Can Faba, embotits de Carns Asturgó, fumats Carpier i Vallflorida xocolaters.

Activitat solidària

Els maridatges es van presentar dimecres a l'Escola d'Educació Especial Montserrat Montero, que serà la beneficiària de la recaptació que se n'obtingui, amb la voluntat d'atorgar a la iniciativa també un caire solidari. La presidenta de la Fundació Montserrat Montero, Carme Gràcia, agraïa aquesta acció "que ens ajuda a tirar endavant i preparar als infants i joves" que s'eduquen al centre, fins als 21 anys, com també apuntava la consellera de Polítiques Socials i Igualtat del Consell Comarcal, Roser Colomé.

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, també recordava com aquest tipus d'iniciatives vinculades al turisme, "lligades a altres aspectes, ajuden a no deixar ningú enrere". En aquest sentit, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, també lloava el treball en xarxa, així com un projecte lligat a "la identitat, la proximitat i la qualitat del producte, dels serveis i del territori".

Per la seva banda, el president d’Enoturisme DO Alella, Marc Almendro, apuntava que aquest "és un projecte innovador, que connecta amb molts agents socials", en el marc d'una DO amb 31 municipis de tres comarques "amb molt atractiu turístic", puntualitzava també el conseller de Turisme del Vallès Oriental, Àlex Valiente, qui assegurava que "tenim territori, gastronomia, DO, tots els ingredients per ser una comarca turística".

 

Edicions locals