LYNE Group, l'entitat que vol connectar joves i empresariat, comença a caminar

Joves talents i empresaris conviuen i comparteixen experiències i inquietuds a través del 'networking'

Economia

Una imatge de la presentació, divendres a l'Hotel Augusta Barcelona Vallès
Una imatge de la presentació, divendres a l'Hotel Augusta Barcelona Vallès

Unes 130 persones van assistir divendres a l'Hotel Augusta Barcelona Vallès a la presentació de LYNE Group (Leading Youth Network of Entrepreneur) –xarxa líder de joves emprenedors–, una associació de joves d'entre 20 i 35 anys que té l'objectiu de promoure l'emprenedoria, el treball en xarxa i les sinergies entre els joves i les empreses de la comarca per enfortir el teixit empresarial del futur.

L'entitat, que és un dels projectes d'aquest any de la Unió Empresarial (UEI), està impulsada per una vintena de joves "amb actitud emprenedora", formats en el món empresarial, i vol ser un espai de trobada on els joves talents se sentin còmodes per compartir les seves inquietuds i trobar eines per fer créixer els seus projectes.

Alhora, també es busca que els empresaris consolidats puguin compartir els seus coneixements i valorar de primera mà les aportacions que poden fer els joves en els projectes empresarials. En aquest sentit, l'entitat ja col·labora amb empreses com KH-7, Pruna Motor, JDA-SFAI o Codorniu entre d'altres.

Entre els projectes inicials, LYNE Group s'ha proposat formar els joves perquè així puguin aportar més valor a les empreses on treballen, donar-los suport en els projectes que liderin i connectar-los amb les empreses i la xarxa de la UEI, que compta amb més de 2.000 afiliats. També projecta fer xerrades a les escoles per explicar la importància de la cultura emprenedora.

En la presentació van intervenir alguns empresaris per explicar la importància d'incorporar talent jove i d'establir el treball en xarxa. També van assistir-hi alcaldes com els de Montmeló, Montornès i Canovelles, regidors de Granollers, l'exconseller de Treball Chakir El Homrani i Òscar Riu, director general de Relacions Laborals de la Generalitat, qui va parlar de la creació de noves oportunitats a partir d'associacions com LYNE Group.

Per la seva banda, dos dels integrants de la comissió executiva, Aleix Colom i Albert Duran, van explicar els objectius de l'associació, com s'organitza i es dinamitza el grup –amb grups de treball específics en formació, comunicació, mentoring i esdeveniments–, i els requisits per formar part del col·lectiu. "Busquem persones proactives a les empreses, amb iniciativa, encara que no tinguin un projecte propi", deia Aleix Colom, secretari general de LYNE Group, qui insistia en la idea que el grup "és un club multidisciplinari que vol connectar joves i empresariat de tota mena de sectors".

Finalment, el president de l'associació, Eduard Compte, va culminar l'acte amb una reflexió sobre el talent i els joves.

Edicions locals