Un grup suec aixecarà un centre logístic a l'espai de l'antiga Bigsa, al polígon Congost

El grup immobiliari AB Sagax ha enderrocat les antigues naus del grup impressor, inactiu des de 2013, i construirà noves instal·lacions de 7.531 metres

Economia

Aqest octubre s'han enderrocat les antigues instal·lacions de Bigsa, al polígon Congost
Aqest octubre s'han enderrocat les antigues instal·lacions de Bigsa, al polígon Congost

Després d’uns anys d’inactivitat a les naus de Bigsa, al polígon Congost de Granollers, les instal·lacions de l’antic grup impressor, que va entrar en concurs de creditors el 2013, recuperaran la utilitat amb un nou centre logístic. Serà a mans del grup promotor AB Sagax, que hi construirà un nou centre logístic després d’haver enderrocat les naus existents, una feina que l’empresa d’enderrocs Garriga està executant aquestes setmanes.

El projecte comprèn la demolició total de la nau frontal de Bigsa i del mòdul d’oficines, que “tenien més de 50 anys i havien quedat obsoletes”, diuen fonts de la companyia. Al seu lloc s’hi aixecarà una nau completament nova de 4.864 metres quadrats, “amb les màximes qualitats d’acabats i instal·lacions, i complint tots els requeriments per a la màxima eficiència energètica”. La nau del darrere, més propera a la via, mantindrà l’estructura, tot i que es renovarà la coberta i les instal·lacions.

En total, el nou centre logístic tindrà 7.531 metres quadrats, dels quals 643 es destinaran a oficines. “En això som molt flexibles amb la demanda del client, i podem ampliar-les modificant lleugerament el projecte, sense afectar el magatzem”, expliquen. Als magatzems hi haurà una alçada lliure d’entre 10 i 12 metres, i comptaran amb 13 molls de càrrega (7 frontals per a tràilers i 6 laterals).

Un cop acabat l’enderroc, l’empresa Certis Obres i Serveis començarà la construcció de les noves naus, que preveu enllestir a finals de 2022. Aquesta nau és actualment el projecte de promoció més important d’AB Sagax a Catalunya i l’Estat, i un cop operativa es destinarà a activitats de suport a les empreses.

Espais logístics i de serveis

AB Sagax és una empresa immobiliària d’origen suec, que inverteix en propietats comercials, principalment en el sector logístic i d’indústria lleugera a la primera corona de Barcelona i Madrid. En el cas de Granollers, asseguren que l’antic espai de Bigsa compleix “tots els requisits de localització, comunicacions, serveis i demanda d’espais”.

Igualment, AB Sagax també ha adquirit la nau veïna (Nexans) i la parcel·la que hi ha davant d’aquesta nau amb l’objectiu d’habilitar un aparcament de tràilers i una zona de descans. A escala global, les propietats d’AB Sagax superen els 3,6 milions de metres quadrats, distribuïts en 693 propietats i 7 països europeus diferents. En el cas de Granollers, la nau es va comprar l’octubre de 2019 i va ser de les primeres inversions de la companyia a l’Estat.

Edicions locals