Salut tancarà el punt de vacunació del Palau d'Esports el 2 de novembre

El Departament de Salut es compromet des de les Franqueses a recuperar tots els serveis dels CAP abans de final d'any

Societat

El Palau d'Esports ha esdevingut un punt de vacunació massiva durant cinc mesos
El Palau d'Esports ha esdevingut un punt de vacunació massiva durant cinc mesos

El Departament de Salut tancarà el punt de vacunació massiva del Palau d'Esports el pròxim 2 de novembre, segons han confirmat aquest migdia des de les Franqueses la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat, Meritxell Budó, i la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran. Totes dues han explicat que l'estratègia de vacunació se centra ara en nínxols més petits i localitzats, on es detecten alts percentatges de col·lectius no vacunats, de manera que els punts de vacunació massiva ja no són necessaris.

El Palau d'Esports va convertir-se en punt de vacunació massiva l'1 de juny, amb una capacitat d'injectar fins a 25.000 vacunes per setmana. Si bé els primers dos mesos es van assolir aquestes xifres, posteriorment va anar baixant l'afluència fins arribar, a finals de setembre, al 10% de les vacunes que es posaven al juliol.

D'altra banda, les dues responsables de Salut també han explicat que l'obertura del CUAP del carrer Girona de Granollers s'endarrereix una mica respecte al calendari previst inicialment, perquè s'està acabant d'equipar. Malgrat això, han assegurat que els primers serveis del nou hospital lleuger, als terrenys de l'antiga Policlínica, ja estaran en marxa a començaments d'any.

Més serveis als CAP

Budó i Aran han visitat aquest divendres el centre d'atenció primària de l'Espai Can Prat, a Corró d'Avall, un dels pocs equipaments de salut inaugurats durant la pandèmia. També s'han reunit amb l'alcalde Francesc Colomé i la regidora de Salut, Marina Ginestí, que han demanat a Salut l'aprofitament de les noves instal·lacions per incrementar serveis i personal. L'Ajuntament ha presentat les 700 firmes recollides entre els veïns que reclamaven la recuperació total de serveis com medicina general i pediatria. "A poc a poc anirem recuperant tots els serveis que teníem abans de la pandèmia", deia Colomé, "i fins i tot amb més intensitat". De fet, recordava, "el servei de pediatria ja s'ofereix des del 20 de setembre".

Budó, per la seva banda, ha explicat que si bé durant la Covid s'ha aturat pràcticament tota l'activitat ordinària en l'atenció primària –per destinar als professionals a altres tasques relacionades amb el control i seguiment de la pandèmia–, "ara és moment de recuperar l'activitat ordinària i l'accessibilitat al sistema de salut". En aquest sentit, assegurava, "comencem ara a recuperar tots els serveis que s'oferien abans de la pandèmia i també la presencialitat als CAP". 

Psicòlegs comunitaris

Budó també ha anunciat que el Departament de Salut ha contractat 150 psicòlegs comunitaris a tot Catalunya per reforçar l'atenció en l'àmbit de la salut mental, 40 dels quals ja han començat a exercir en diferents ambulatoris. "Ara afloren moltes malalties i trastorns en salut mental, sobretot pel que fa al benestar emocional, a causa de tot el que hem viscut aquesta pandèmia", deia. Per això s'ha reforçat aquest servei a tot el país i, en el cas de les Franqueses, donarà servei al CAP de Corró d'Avall a partir del 2 de novembre.

Edicions locals