Junts per Catalunya dóna el tret de sortida a la precampanya per a les municipals a la Porxada

L'acte va comptar amb les intervencions de la consellera Gemma Geis, la diputada al Congrés Míriam Nogueras i el secretari d'organització del partit, David Saldoni

Política

La consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, durant el seu discurs dissabte
La consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, durant el seu discurs dissabte | Àgata Lasheras

Àgata Lasheras

Aquest dissabte a la Porxada, Junts per Catalunya ha iniciat la seva gira pel país –amb els lemes Junts, Per Catalunya i Preparats– que inclourà una cinquantena d'actes de precampanya per a les eleccions municipals del 2023, i que finalitzarà el juliol del 2022. En l'acte hi han participat la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis; la diputada del partit al Congrés, Míriam Nogueras; el secretari d'organització de Junts, David Saldoni; l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia; el de les Franqueses, Francesc Colomé, i el portaveu a Granollers, Àlex Sastre.

Tots han destacat la importància que tenen les municipals del 2023 per poder tirar endavant el projecte per la independència de Catalunya. "Treballem des de la proximitat amb un horitzó nacional", afegia Raül Garcia durant la seva intervenció.

La consellera Gemma Geis constatava les paraules del seu company i afegia que "per guanyar les municipals necessitem fortalesa, que s'aconsegueix a través dels ajuntaments". JxCat ha volgut mostrar la seva proximitat amb la ciutadania i que tenen en compte les demandes d'aquesta. Els principals eixos temàtics sobre els quals treballa el partit actualment són l'autodeterminació i la independència, el canvi climàtic, la "injustícia econòmica" per part de l'Estat espanyol i el futur de Catalunya.

Francesc Colomé, durant el seu parlament, ha fet valdre als joves catalans i ha animat a aquest segment de la població a unir-se al partit. "El jovent ha de ser de Junts", afirmava. David Saldoni també ha afegit que "les portes de Junts estan obertes per sumar al projecte les millors persones". Per la seva banda, Miriam Nogueras ha fet un balanç de la situació que es viu al Congrés dels Diputats respecte als Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2022. "Ens treuen la meitat del pastís, que ja de per si són molles", sostenia, tot afegint que Catalunya és un país ric, però que està "vivint per sota de les seves possibilitats".

El portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre, ha remarcat que "hem de posar el talent local al servei de projectes de país" i, parlant del canvi climàtic, ha assegurat que "les ciutats són l’exemple, des de l’àmbit local, des de la proximitat, de com s’hi pot lluitar si tenim ciutats de mida humana, com és Granollers".

L'acte ha quedat enregistrat i es pot visualitzar a la pàgina web de Junts per Catalunya. La següent parada de la gira serà a Girona el pròxim diumenge 31 d'octubre.

Edicions locals