El festival Fusiònica es trasllada a la Nau B1

La trobada de musica underground s'obrirà avui amb Re-Sonators i 800Mil Pepas, entre altres bandes

Cultura

Zesc és una de les propostes comarcals del festival de música independent
Zesc és una de les propostes comarcals del festival de música independent | Marina Cueto

El festival Fusiònica, que aplegarà aquest cap de setmana una quinzena de bandes i s'havia de fer al Parc Firal, se celebrarà finalment a la Sala Nau B1 de Roca Umbert, "per problemes burocràtics amb l'Ajuntament", apunta L'Arcada Koncerts, entitat organitzadora. Entre els canvis de darrera hora també hi ha la incorporació al cartell de la banda CON4 (Caja de Ordenación nº4) en substitució dels barcelonins Tilde, que han hagut d'anul·lar el bolo per problemes de salut. Les entrades es poden adquirir a fusionica.org.

El festival comptarà avui, divendres, amb sis bandes, bàsicament de punk rock i post hardcore, ente les quals Los Re-Sonators, que surten de les cendres de mítiques bandes com Motorzombis o The Amphetamine Eaters; Flamsteed, que presentaran el nou EP Some Tears Allowed, consolidats com una banda de Punk Rock Emo 90s; Gürtel Club, sortida de l’essència de Masferrer de Montornès amb una crítica social a ritme de punk rock; Coherence, hereus de l’emocore dels 90; Muntant Clan, banda de rap core amb empremta dels Rage Against de Machine, i 800Mil Pepas, banda de punk rock amb referències molt amplies, des del blues punk dels Bellrays fins al rock dels Motörhead, passant de puntetes pel punk hardcore més primitiu.

De cara al dissabte, el programa començarà a les 18 h amb dues bandes: La citada CON4 i Zesc, una banda del Baix Vallès que està entre el garatge de muntanya i el pop de guitarres esmolades, teclats sintetitzats, balenes siderals i reverberació sorollosa.

Ja al vespre i nit del dissabte, actuaran els Assac!, que tornen als escenaris després de 6 anys de silenci. Ho fan amb guitarra nou (Andreu de A Tomba Oberta) i tocant els clàssics de hardcore bèstia, ràpid i llenyataire. També pujarà a l'escenari Againsters, quartet format per en Dr Tonyina (guitarra de E150), Unclu Garrot (baixista de Zombi Pujol i Buellam), Bolo (bateria dels SubterraneanKids) i Macky (cantant de Mostros); Dalla amb el seu hardcore punk ple d’energia, velocitat i contundència, amb una clara influència melòdica; Bonestorm, una banda que trenca el sostre creatiu del hardcore per posar-se a buscar una cosa que sona pròpia que presenten al disc L’escala circular; Tansumica, amb el seu post-hardcore cristal·litzat en una implosió de veterania, frescor i foscor a parts iguals, i, per acabar, VLACK, amb Marc Teichenné al capdavant d’aquest nou projecte continuista dels irrepetibles Rippers, amb un nou disc Mental Diaspora editat per BCore Disc el passat maig del 2020 i acompanyat pel seu germà Joan Teichenné a la bateria.

Edicions locals