La CCQC demana la retirada del projecte del Quart Cinturó dels pressupostos de l'Estat

L'entitat recorda que els pressupostos per al 2022 preveun dues partides, una de les quals és per refer l'estudi ambiental del tram Terrassa-Caldes

Societat, Política

La CCQC demana la retirada del projecte del Quart Cinturó dels pressupostos de l'Estat
La CCQC demana la retirada del projecte del Quart Cinturó dels pressupostos de l'Estat

La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha reclamat als partits catalans amb representació al Congrés que presentin esmenes als pressupostos generals de l'Estat per al 2022, ara en tràmit parlamentari, perquè es retirin les partides previstes per al projecte de Quart Cinturó, ronda del Vallès o B-40.

L'entitat recorda que els pressupostos de l'Estat per al 2022 preveuen dues partides per desenvolupar el Quart Cinturó: una per al tram d'Olesa de Montserrat a Viladecavalls, de 6,2 km i 9,2 milions d'euros, i una altra per a l'estudi informatiu del tram Terrassa-Caldes de Montbui, de 127.710 euros. Davant d'això, l'entitat insta els partits que han manifestat la seva disconformitat amb aquest projecte (ERC, Junts, CUP i En Comú Podem) a posicionar-se "radicalment en contra" de les partides incloses en aquests pressupostos.

"Malgrat l’incompliment reiterat dels compromisos pressupostaris en les inversions de l'Estat a Catalunya, és necessari eliminar aquestes partides per orientar-les a altres actuacions que contribueixin a capgirar el model de mobilitat insostenible actual", diuen des de la CCQC. L'entitat també recorda que el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) no preveu aquesta via de titularitat estatal, de manera que "l'admissió d'aquestes partides suposa la vulneració de la planificació vigent actualment".

A més, assegura, la continuació del Quart Cinturó és un projecte "caduc i anacrònic", ja que "vulnera tot el marc normatiu ambiental i energètic i suposa l'incompliment dels objectius de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i de gasos contaminants amb conseqüències negatives sobre la salut pública".

Edicions locals