La Diputació posa en marxa un estudi d'assessorament en polítiques culturals

A Granollers es desenvoluparà un pla d'acció cultural per establir les estratègies per a l'acció cultural local a mitjà i llarg termini

Cultura

La Diputació posa en marxa un estudi d'assessorament en polítiques culturals
La Diputació posa en marxa un estudi d'assessorament en polítiques culturals

Dotze municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals Granollers, han començat a rebre el suport de la Diputació de Barcelona per actualitzar la seva política cultural i donar resposta als reptes actuals. Així, mitjançant el programa d’assessorament del Centre d’Estudis i Recerca Cultural (CERC), els ajuntaments disposaran d’eines i recursos de gestió cultural que incorporen noves perspectives per a una època de constant transformació.

Responent a la petició dels ajuntaments, el programa d’assessoraments del CERC du a terme un seguit d’estudis que com a principal novetat incorporen noves perspectives als projectes en aspectes com la sostenibilitat, la digitalització de l’acció cultural, l’equitat, la perspectiva de gènere o el foment de binomis com cultura i salut, cultura i educació o cultura i ciència, entre d’altres. Actualment els estudis estan en un període inicial de concreció de la petició específica de cada municipi i d’organització dels equips de treball que conduiran el projecte.

El suport del CERC als municipis preveu diferent tipologia d’assessoraments per promoure la dinamització i transformació cultural i social al territori. En el cas de Granollers i de cinc municipis més s’està treballant en un pla d’acció cultural (PAC), un instrument per a la reflexió, debat i desenvolupament d’estratègies per a l’acció cultural local a mitjà i llarg termini. En altres municipis, en canvi, es treballa en la gestió dels equipaments mitjançant els plans d’usos d’equipaments Culturals (PUEC) amb estudis específics de cada espai per tal d’establir propostes a curt, mitjà i llarg termini.

Edicions locals