El Vallès Oriental és la quarta comarca catalana amb més accidents laborals

De gener a seetmbre d'aquest any s'han comptabilitzat 3.556 accidents a la comarca, la majoria lleus, i 5 accidents mortals

Economia

El Vallès Oriental és la quarta comarca catalana amb més accidents laborals
El Vallès Oriental és la quarta comarca catalana amb més accidents laborals

Segons les dades del mes de setembre i les acumulades durant l'any de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, el Vallès Oriental és la quarta comarca catalana on es registren més accidents laborals amb baixa, només per darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Concretament, fins al setembre s’han produït a la comarca 3.556 accidents laborals, el 99% dels quals de caràcter lleu.

Només al setembre es van registrar a la comarca 505 accidents, dels quals 2 van ser de caràcter greu. A més, entre gener i setembre s'han registrat 5 víctimes mortals per accident laboral al Vallès Oriental. Per sectors econòmics, els serveis concentren el 54% dels accidents laborals registrats, i el sector industrial pràcticament el 30%. Per gèneres, els homes concentren la major part d'accidents laborals (74%), mentre que per tipus de contracte, és entre les persones amb contracte indefinit on es concentren pràcticament 7 de cada 10 accidents laborals amb baixa.

Segons l'Observatori, aquestes xifres reflecteixen la reactivació de l'activitat econòmica respecte a l'any passat, marcat per la pandèmia, ja que el 2020 es va produir un descens d'accidents amb baixa de caràcter lleu, tot i que a escala catalana hi va haver un repunt d'accidents mortals. Pel que fa a l'evolució dels últims anys, les dades s'han mantingut més o menys estables la darrera dècada, amb dos repunts importants en mortalitat a la comarca: el 2018 i el 2020, quan van registrar-se 8 morts per cada 100.000 treballadors afiliats al Règim General de la Seguretat Social. El 2017 en canvi, no es va haver de lamentar cap accident mortal.

Pel que fa a sinistres greus, les dades han oscil·lat entre els 19 i els 36 accidents cada any per cada 100.000 habitants. Davant d'això, els sindicats reclamen reduir la precarietat laboral present en moltes activitats econòmiques i augmentar els recursos destinats a salut, seguretat i prevenció.

Edicions locals