Doble reconeixement europeu per Santi Subirana

El ceramista granollerí veu valorades quatre dècades de dedicació professional

Cultura

Subirana, amb un dels premis obtinguts,  a l'interior del forn familiar, construït pel seu pare als anys 50
Subirana, amb un dels premis obtinguts, a l'interior del forn familiar, construït pel seu pare als anys 50 | C. R.

Amb pocs dies de diferència el ceramista granollerí Santi Subirana ha rebut dues distincions internacionals. I en els dos casos són reconeixements a la seva llarga trajectòria de 40 anys en el món de l'art.

D'una banda ha estat mereixedor de la Medaille de Vermeil de l'Académie Arts Sciences Lettres de París, que ha valorat la continuïtat de la seva carrera i les noves aportacions que encara ara està fent. Per Subirana “és un estímul i una motivació magnífics, ja que et dóna molta visibilitat. A més, té un significat especial perquè, tractant-se d’una institució internacional, significa estar entre la plana major de l’art i la cultura europees”.

En paral·lel, ha rebut el títol de Laudato Magister Honoris Causa de l’Accademia Italia in Arte nel Mondo de Brindisi, un organisme molt orientat a la defensa dels drets humans. Entre les motivacions ressenyades al diploma sobresurt “la capacitat per fer peces genials i pels mèrits obtinguts en l’àmbit cultural”.

Subirana és el continuador d’una nissaga familiar de ceramistes granollerins que va iniciar-se amb el seu besavi, el 1921.

Edicions locals