El festival Fantàstik Granollers culmina una primera etapa amb els 10 anys

A la projecció de precelebració es va presentar el programa i la imatge del festival

Cultura

Ramon Daví, a l'esquerra, i Martí Pujadas, coordinador del Cinema Edison, durant l'acte de presentació
Ramon Daví, a l'esquerra, i Martí Pujadas, coordinador del Cinema Edison, durant l'acte de presentació

La projecció de la impactant i torbadora pel·lícula francesa Titane, guanyadora de la Palma d’or al festival de Cannes, ha donat el tret de sortida a l’edició del desè aniversari del Fantàstik, el festival de cinema fantàstic i de terror de Granollers que tindrà lloc del 19 al 21 de novembre al Cinema Edison.

Com va assenyalar Martí Pujadas, coordinador d’aquest equipament, “el Cinema Edison també va néixer per acollir iniciatives d’aquest tipus”. En opinió de Ramon Daví, director de l’equip organitzatiu, “cal que el cinema fantàstic tingui més presència a Granollers, i d’una manera més alternativa a la que ofereixen els altres cinemes de la ciutat”. 

El programa del festival, “molt heterogeni”, consta de quatre llargmetratges estrenats aquest any: l’excèntric thriller sobrenatural Prisoners of the ghostland, “l’última bogeria del director japonés Sion Sono”; la comèdia negra francesa Barbaque; la comèdia fantàstica japonesa Beyond the infinite two minutes i el drama fantàstic Tres, la primera pel·lícula de Juanjo Giménez després de la seva nominació a l’Òscar al millor curtmetrage de ficció per Timecode.

En paral·lel, divendres i dissabte es projectaran els 16 curtmetratges a competició, provinents d’Espanya, França, Bèlgica, Països Baixos, Estats Units i Xile. Dissabte (22.30 h) se celebrarà la gala de lliurament de premis, que inclou el premi Fantàstik-MAC al millor curt, atorgat per quart any consecutiu en col·laboració amb el Mercat Audiovisual de Catalunya i dotat amb 1.000 €.

El protagonista de Prisoners of the ghostland, l’actor nord-americà Nicolas Cage, convertit en un actor fetitxe del fantàstic, també serà objecte d’un tribut en forma d’exposició al vestíbul del cinema. El reconegut dibuixant de còmics Paco Alcázar ha cedit les il·lustracions que han conformat el seu llibre Las 100 primeras películas de Nicolas Cage.

També s’oferirà una oferta de restauració, per sopar al mateix espai, a càrrec del restaurant Espai Nòmada. Les entrades ja estan a la venda a través dels webs del festival i del Cinema Edison.

En forma

En aquests 10 anys el festival ha cuidat molt la seva imatge gràfica, que també incorpora uns imaginatius espots que ja s’han convertit en un element tradicional. La d’aquest any duu la signatura de l’artista visual Franka Parrello, que ha concebut uns alienígenes entrenant en un gimnàs. Albert Rodríguez ha dirigit la versió audiovisual. Com explica Ramon Daví, “després de la pandèmia hem volgut reivindicar que estem en forma i que volem seguir aquí molts anys més. Aquests deu anys que han estat molt durs a nivell organitzatiu, però també molt il·lusionants”.

 

Edicions locals