El Panoràmic continua desplegant una gran activitat

El festival dedicat a la fotografia, el cinema i les arts visuals s'acomiada a finals d'aquest mes, però encara reserva moltes cites

Cultura

Joan Foncuberta, codirector del festival, durant la presentació de l'exposició col·lectiva que ha comissariat al Museu de Granollers
Joan Foncuberta, codirector del festival, durant la presentació de l'exposició col·lectiva que ha comissariat al Museu de Granollers | C. R.

Plantejat enguany com un festival de llarg recorregut i amb dues seus -a Granollers i a Barcelona- el Panoràmic enfila la quarta setmana amb múltiples propostes.

Jornada Top Manta

Dissabte (10 a 17 h) culminarà la participació del Sindicat de Manters amb una acció pels carrers de Roca Umbert. S'inclourà un noticiari sobre la llei de venda ambulant, una dramatització radiada sobre l'africanització d'Europa, escenificacions de textos postcolonials, música electrònica o un tast de la tasca editorial de Wanafrica.

Paraules que són imatges. Fotografia i poesia

El mateix dissabte 6 (17.30 h) la Biblioteca Roca Umbert acull un laboratori de llibre d'artista adreçat a infants de més de vuit anys. A partir de textos poètics que giren al voltant del concepte d'incertesa, els participants exploraran l'antiga fàbrica per fotografiar espais i situacions que puguin il·lustrar-los.

Liant la Troca

També dissabte (18.30 h) la nau de Dents de Serra serà l'escenari d'una performance a càrrec del Col·lectiu de Dansa Integrada Liant la Troca. Un acte performatiu i de diàleg entre el treball de l'artista Erwin Wurm -un dels protagonistes del festival- i els processos de treball que duu a terme aquest grup que treballa la dansa des d'una cadira de rodes.

Rat.System

Diumenge 7 al migdia es farà una visita comentada a l'exposició de Julie Freeman que es pot veure al Museu de Ciències Naturals. Tres dies més tard, dimecres (19.30 h) l'artista britànica mantindrà una conversa en línia amb un representant de la Tela.

Panoràmic Review

En el marc de la retrospectiva dedicada al cineasta amateur Carles Barba, dimarts 9 (19 h) es projectarà al Cinema Edison un dels seus títols més coneguts, el curtmetratge Barcelona show, realitzat el 1967. Després de la sessió hi haurà un cinefòrum conduït per Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita.

Projectes de construcció de la memòria col·lectiva

Per primera vegada el Panoràmic inicia un projecte per treballar amb arxius preexistents. A partir del dimecres 10 i fins al 19 de desembre es podran veure les aportacions fetes per Lurdes R. Basolí, Ignasi Prat i Laura Torres.

Prat i Torres ho faran a Barcelona mentre que Basolí proposa a Oracle una intervenció a l’espai públic, en concret al carrer Mare de Déu de Montserrat. Uns expositors confrontaran portades de l’antiga revista Vallès deportivo (1966-1979) amb fotografies del mateix període amb dones anònimes fent esport. “És un exercici de restitució des dels noms femenins, recuperant unes imatges que, tot i existir, gairebé mai van estar presents a l’esfera pública”.

 

Edicions locals