Carles Riera Pujal, un referent de la música i pedagogia a Granollers
Oriol Padró, historiador de l'art i arxiver, va estar l'encarregat de la ponència que es va realitzar al Museu de Granollers
Dijous, el Museu de Granollers va acollir la conferència Carles Riera Pujal (1956-2009) - Música i educació musical a Granollers. Organitzada pel Centre d'Estudis de Granollers i a càrrec d'Oriol Padró –historiador de l'art especialitzat en música–, la xerrada va fer un retrat de la figura de Riera, una músic i pedagog renovador que va deixar empremta a Granollers.
El granollerí Carles Riera va tenir un paper clau a la capital vallesana tan dins la música antiga com en la renovació de l’educació musical. Agafant com a referents els seus mestres Josep Maria Ruera i Romà Escalas, el músic va aprofundir en els instruments antics nodrint-se d’altres artistes d’arreu d’Europa. Amb especial predilecció pels precedents del clarinet, Carles Riera va tocar en diverses gires instruments com el chalumeau o el corno di bastetto, i va esdevenir un pioner i introductor d'aquests a Catalunya. Durant l'acte, els assistents van poder veure alguns exemplars d'aquests instruments de vent.
Padró va afirmar que, tot i no haver tingut el plaer d'haver-lo conegut, ha pogut estudiar la seva trajectòria i veure la importància de Carles Riera. Destacava com l’artista va formar part d’esdeveniments com el Festival Internacional de la Música de Granollers, i també va participar en diverses gires internacionals.
L'historiador de l'art no només va destacar el seu impacte en la divulgació musical, sinó també el seu paper com a gestor educatiu, amb una clara voluntat de formar una societat més culta despertant l'interès cap a la música, en especial la clàssica. A la part final de la presentació, es va mostrar la rellevància de Carles Riera com a professor a l'Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera de Granollers. La seva aportació, segons Oriol Padró, va ser impulsar uns valors pedagògics i humans a l'ensenyament de la música. "Per ell, cada alumne era un projecte pedagògic", afirmava.
En acabar l'acte, es va obrir un col·loqui en què els assistents, alumnes, familiars i amics de Carles Riera, van poder aprofundir en la seva figura i recordar les seves vivències.