Es posa en marxa el Consell de l'FP i l'Ocupació del Vallès Oriental

L'objectiu és planificar l'oferta i els serveis d'FP a la comarca de manera conjunta, integrada i coherent i adequar-la a les necessitats de les empreses

Economia

Dimecres es va constituir la comissió permamnent i es va aprovar el pla de treball
Dimecres es va constituir la comissió permamnent i es va aprovar el pla de treball

Dimecres es va posar en marxa oficialment el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental. Va ser en la sessió de constitució de la seva comissió permanent, a la seu de CCOO de Granollers. En formen part representants del Consell Comarcal i de diversos ajuntaments (les Franqueses, Llinars, Montornès i la Llagosta), dels sindicats UGT i CCOO, de les organitzacions empresarials Pimec i UEI i un representant de cadascun dels consells d’FP ja existents a la comarca (Granollers, Mollet del Vallès i Baix Montseny). També hi ha representants dels centres públics i privats d’FP de la comarca, del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, dels Serveis Territorials d’Educació i de l’Agència de la Formació Professional de Catalunya i la Secretaria Tècnica.

L’objectiu del Consell de l'FP i l’Ocupació del Vallès Oriental, impulsat pels agents socials i econòmics que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança, és planificar l’oferta i els serveis d’FP de la comarca de manera conjunta, integrada i coherent, que s’ajusti a les necessitats dels sectors i les empreses del territori i a les estratègies de desenvolupament econòmic productiu locals i comarcal a mitjà i llarg termini. Per iniciar aquest camí, en la trobada també es va donar llum verda al pla de treball, que preveu cinc àmbits de treball diferents: relacions externes i sensibilització; necessitats d’empreses i formació al territori; planificació territorial i estratègica de l’FP; transició escola-treball; i abandonament i orientació i ocupació.

Jordi Manils, conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, explicava que el consell vol posar en valor l’FP com a model educatiu de futur. “El Vallès Oriental vol continuar sent un dels motors econòmics i industrials de Catalunya; per això cal una FP forta i adequada a la realitat econòmica del territori”, deia. Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Vallès Oriental, assegurava per la seva banda que aquest Consell de l’FP és “una gran oportunitat, perquè la formació professional és més necessària que mai”. En aquest sentit, el secretari general de CCOO feia una crida a ajustar l’oferta educativa per tenir més places i vincular-les a les demandes de les empreses.

Edicions locals