L'atur continua baixant a la comarca durant el mes d'octubre

Respecte a l'octubre de 2020, l'atur s'ha reduït a Granollers en 952 persones i a les Franqueses en 225

Economia

L'atur continua baixant a la comarca durant el mes d'octubre
L'atur continua baixant a la comarca durant el mes d'octubre

Segons les dades de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal, a l’octubre es va registrar novament un descens en les xifres d’atur, de manera que es manté la tendència a la baixa dels últims mesos. Al conjunt del Vallès Oriental hi havia a final de mes 20.834 persones registrades a les Oficines de Treball, 278 persones menys (-1,3%) que el mes anterior. Respecte a un any enrere, l’atur ha disminuït a la comarca en 4.901 persones, un 19% menys que l’octubre de 2020. La taxa d’atur és ara del 10,6%, un nivell semblant al que hi havia els mesos anteriors a l’esclat de la pandèmia.

Per municipis, Granollers va tancar el mes amb 3.417 persones registrades a les oficines de treball, 38 menys (-1,1%) que el mes anterior. En comparació amb l’octubre de 2020, el descens és del -21,8%, amb 952 persones desocupades menys. En aquest cas, la taxa d’atur és de l’11,1%. I a les Franqueses, el nombre de persones desocupades era a l’octubre de 1.071, exactament les mateixes que el mes de setembre. Respecte a l’octubre de l’any passat, en canvi, el descens és del -17,4%, amb 225 aturats menys que aleshores. La taxa d’atur a les Franqueses es manté, per tant, en l’11,4%.

En aquestes dades no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), perquè no es consideren dins la classificació d’atur registrat. Amb tot, es considera que el 85% de les empreses afectades per un ERTO en algun moment ja han recuperat la normalitat prepandèmia.

La contractació, a l’alça

La contractació de l’octubre va créixer al Vallès Oriental en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Enguany s’han assolit els 13.009 contractes pels 11.820 que es van registrar l’any passat. No obstant això, la contractació continua estant molt marcada per la temporalitat, ja que més del 86% del total de la contractació registrada l’últim mes és temporal. A Granollers, els contractes formalitzats a l’octubre van ser 3.671, un 12,8% més que el mateix mes de l’any anterior, i a les Franqueses es van formalitzar 843 contractes, només un 0,2% més que el mateix mes de l’any anterior.

Edicions locals