La JNC presenta les seves propostes sobre emancipació juvenil

El grup vol influir en l'elaboració de polítiques de joventut en els pressupostos municipals per al 2022

Política

La JNC presenta les seves propostes sobre emancipació juvenil
La JNC presenta les seves propostes sobre emancipació juvenil

La Joventut Nacionalista de Catalunya del Vallès Oriental ha presentat aquest dimarts a Can Ribas, a les Franqueses, les seves propostes sobre emancipació juvenil per tal d'influir en l'elaboració dels pressupostos municipals del 2022. Les propostes, vuit en total, es vehicularan als ajuntaments a través de les agrupacions locals de Junts.

El president comarcal de la JNC del Vallès Oriental, Aleix Agustí, recordava que un de cada tres joves menors de 30 anys no té feina, i dels qui sí que en tenen, la meitat tenen contractes temporals i un sou mitjà de 900 euros al mes. "Amb aquestes xifres és impossible emancipar-se", deia Agustí, qui apuntava que "per això la JNC fem propostes per facilitar aquesta emancipació, perquè volem fer política útil".

Entre les idees presentades, destaquen potenciar un suport integral i conjunt en inserció laboral i habitatge, "perquè són dos elements que sovint van junts", deia el cap de llista de Junts per Montmeló i conseller nacional de la JNC, Dídac Santisteban, qui també demanava la creació de borses d'habitatge que posin en relació els propietaris i els joves. El grup també proposa subvencions per facilitar la incorporació dels joves al mercat de treball, tant a l'administració pública com a l'empresa privada; ajuts al lloguer per a joves, a la rehabilitació d'habitatges i per fomentar la masoveria urbana, i reforçar la formació d'oficis entre els joves per augmentar-ne l'ocupabilitat.

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, assegurava que el pressupost municipal de les Franqueses incorporarà un parell d'aquestes propostes per facilitar l'emancipació dels joves al municipi i evitar així que hagin de marxar a l'estranger per guanyar-se la vida. "El primer que cal fer per ajudar els joves és escoltar-los", deia Colomé.

Edicions locals